programe digi

Din 12 octombrie Digi (RCS-RDS) a schimbat ordinea posturilor de televiziune din grila sa de programe ca urmare a unor modificari legislative, dupa cum am scris deja aici

Este notoriu insa ca RCS-RDS nu prea a vrut si nici nu s-a lasat convinsa usor sa respecte legea. Cablistul a incasat mai multe amenzi de la CNA si a fost investigata chiar si de Consiliul Concurenței după mai multe sesizări ale lui Adrian Sârbu, patronul postului de știri Aleph News.

Pe scurt, Adrian Sârbu a acuzat cablistul de tratament discriminatoriu pentru faptul că a refuzat sistematic introducerea canalului său de știri în calupul de canale de stiri Digi 24, Realitatea, Antena 3. După luni de zile de amenzi și procese, RCS-RDS a acceptat să respecte legea... dar totul vine cu un revers al medaliei.

Deși Adrian Sârbu și-a văzut postul introdus în grupul de canale de știri, RCS-RDS nu i-a dat satisfactia de a poziționa canalul Aleph News undeva în primele 20 de canale din grila. Dimpotrivă, RCS-RDS și-a sacrificat propriile canale de știri la momentul reorganizării grilei, preferând sî înceapă oferta cu posturi de sport, nu cu posturile generaliste așa cum era normal.

Drept urmare, DIGI 24 a ajuns tocmai pe 59 de la poziția 12 in timp ce Aleph News e pe 68.

RCS-RDS a eliminat din grila sa două posturi aparținând lui Adrian Sârbu. Efortul de a muta Aleph News în același calup de canale de știri cu celălalte canale tematice i-au adus lui Sârbu și o veste proastă. Alte două canale deținute de el au zburat din oferta cablistului. Aleph Business și Smart TV, două canale care păreau mai mult niște clone ale Aleph News au fost eliminate din grilă.

Alte victime ale marii reorganizări sunt alte două clone: Realitatea Sportivă și Realitatea Star HD, două canale de televiziune ce aveau în marea majoritate a timpului preluări de la Realitatea Plus. Postul maghiar Duna TV a fost înlocuit cu M1 Europe.

Reorganizarea canalelor nu este însă finalizată și va mai dura ceva până când operatorul va opera și regla aranjarea canalelor.

Noua grilă a fost lansată din 12 octombrie în București și Ilfov și va fi extinsă gradual în restul țării.