sony tarzan

Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra lui Tarzan, personajul original creat de Edgar Rice Burroughs.

Potrivit The Hollywood Reporter, compania încearcă să facă o „reinventare totală” a personajului și a proprietății intelectuale. THR teoretizează că nevoia unei reinventări provine din materialul sursă problematic: cărțile Burroughs conțin stereotipuri rasiale și de gen, precum și idei despre colonialism și complexul salvatorului alb.

Tarzan of the Apes a fost publicat pentru prima dată în 1912, înfățișând povestea unui copil abandonat care ajunge să fie crescut de maimuțe și se îndrăgostește de o femeie umană pe nume Jane. O adaptare cinematografică mută a debutat în 1918, urmată de The Romances of Tarzan și mai mult de 30 de filme până în 1968. Tarzan a fost reînviat în 1982, deși cel mai faimos film despre Tarzan este nimeni altul decât animația Disney, câștigătoare a premiului Oscar, Tarzan care a fost lansat în 1999. Filmul a încasat peste 480 de milioane de dolari, față de un buget de 130 de milioane de dolari și a dat naștere unui musical pe Broadway, un serial de televiziune și două continuări.Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra lui Tarzan, personajul original creat de Edgar Rice Burroughs.

În 2016, Alexander Skarsgard a jucat rolul eroului titular în filmul live-action The Legend of Tarzan. Warner Bros. a sperat că va fi începutul unei noi trilogii sau francize, dar planurile au fost abandonate – poate din cauza răspunsului critic al filmului.

Deocamdată, niciun scriitor, regizor sau producător nu este atașat la niciun proiect legat de Tarzan.