Recent

latest

Sony plănuiește să „reinventeze” Tarzan și să actualizeze povestea pentru o nouă generație

Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra lui Tarzan, personajul original creat de Edgar Rice Burroughs.

marți, octombrie 04, 2022

/ by Bogdan Chirea
sony tarzan

Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra lui Tarzan, personajul original creat de Edgar Rice Burroughs.

Potrivit The Hollywood Reporter, compania încearcă să facă o „reinventare totală” a personajului și a proprietății intelectuale. THR teoretizează că nevoia unei reinventări provine din materialul sursă problematic: cărțile Burroughs conțin stereotipuri rasiale și de gen, precum și idei despre colonialism și complexul salvatorului alb.

Tarzan of the Apes a fost publicat pentru prima dată în 1912, înfățișând povestea unui copil abandonat care ajunge să fie crescut de maimuțe și se îndrăgostește de o femeie umană pe nume Jane. O adaptare cinematografică mută a debutat în 1918, urmată de The Romances of Tarzan și mai mult de 30 de filme până în 1968. Tarzan a fost reînviat în 1982, deși cel mai faimos film despre Tarzan este nimeni altul decât animația Disney, câștigătoare a premiului Oscar, Tarzan care a fost lansat în 1999. Filmul a încasat peste 480 de milioane de dolari, față de un buget de 130 de milioane de dolari și a dat naștere unui musical pe Broadway, un serial de televiziune și două continuări.Sony Pictures a achiziționat drepturile asupra lui Tarzan, personajul original creat de Edgar Rice Burroughs.

În 2016, Alexander Skarsgard a jucat rolul eroului titular în filmul live-action The Legend of Tarzan. Warner Bros. a sperat că va fi începutul unei noi trilogii sau francize, dar planurile au fost abandonate – poate din cauza răspunsului critic al filmului.

Deocamdată, niciun scriitor, regizor sau producător nu este atașat la niciun proiect legat de Tarzan.

Niciun comentariu

Trimiteți un comentariu

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Citeste si...

Aboneaza-te la noutăți

 
 

Ne poti citi gratuit si pe Google News
Nu pierde
© all rights reserved
made with by templateszoo