brazilia serbia

Richarlison aproape că a ratat Qatar 2022, dar a ajuns să fie eroul Braziliei în meciul de deschidere cu Serbia câștigat cu 2-0.

Lacrimile curgeau pe chipul lui Richarlison. Era de neconsolat. A vărsat sânge, sudoare și lacrimi pentru a se introduce forțat în echipa Braziliei. Cu toate acestea, cu doar trei săptămâni înainte ca Tite să-și numească echipa pentru Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™, era în cârje.

 „Sunt devastat”, a spus el. „Am fost atât de aproape de realizarea visului meu. Ultima dată când am avut această accidentare, am fost pe bancă două luni.”

Mai mult decât atât, Tite spusese deja, că nu va paria pe jucători a căror condiție fizică este pusă sub îndoială. Se pare că declarația a avut un disclaimer. „Richarlison, de la Tottenham”, a spus Tite în timp ce își citea lista de 26 de oameni pentru zborul pe care fiecare brazilian și-l dorea spre Doha.

Richarlison nici măcar nu a auzit al doilea cuvânt. 

Richarlison, a făcut spectacol carieră pe gazonul stadionului Lusail în prima repriză, agresând fundașii și forțând refacerea posesiei. Dacă în prima repriă a arătat dorința și faptul că este neobosit, a doua repriză i-a pus în evidență oportunismul și excelența.

Brazilia 2-0 Serbia | Grupa G

Urmărește cele mai importante momente din meciul dintre Brazilia și Serbia disputat pe stadionul Lusail, Lusail, joi, 24 noiembrie 2022. Imagini via Fifa+


În min. 62, Richarlison a reluat mingea în plasă, după ce Vanja Milinkovic-Savic a respins şutul lui Vinicius.

Serbia a încercat să dea o replică rapidă şi a avut o semiocazie când Sergej Milinkovic-Savic (70) a trimis cu capul, dar Marquinhos a respins din faţa porţii.

Cel mai spectaculos gol de până acum al Cupei Mondiale din Qatar a fost marcat în min. 73, când Vinicius a pasat în centrul careului, iar Richarlison a preluat şi a înscris din foarfecă.

Ofensiva selecţionatei Canarinha a continuat, iar Casemiro a şutat în bara transversală (81) din afara careului, Vanja Milinkovic-Savic a respins şuturile lui Rodrygo (82) şi Fred (83), iar Rodrygo (87) a şutat peste poartă de la 16 metri.