de la zero

Serialul emoționant semnat de Tembi și Attica Locke , De la zero , a dominat clasamentul serialelor în limba engleză, cu 72,02 milioane de ore de vizionare, fiind cel mai vizionat titlu al săptămânii timp de două săptămâni pe Netflix.

 Având-o ca protagonistă pe Zoe Saldaña, această poveste de dragoste a fost preferata fanilor și criticilor deopotrivă. Serialul a obținut un scor al audienței de 90% pe Rotten Tomatoes și a apărut în Top 10 în 84 de țări. 

From Scratch urmărește povestea de dragoste dintre Amy (Zoe Saldaña), o studentă americană care studiază în străinătate în Italia, și Lino (Eugenio Mastrandrea), un bucătar sicilian. Romantismul lor se confruntă cu mai multe provocări neprevăzute, inclusiv mediile lor culturale foarte diferite.


Inspirată de cartea de memorii From Scratch: A Memoir of Love, Sicily, and Finding Home de Tembi Locke, această serie limitată a fost creată de Tembi și sora ei Attica Locke și a fost produsă de compania de producție Hello Sunshine a lui Reese Witherspoon. Cartea a fost selectată ca alegere Reese's Book Club în aprilie 2019.


Cu 92% la Rotten Tomatoes, From Scratch este deja un alt hit pentru Netflix, care a reușit recent să transforme poveștile adevărate în emisiuni TV de succes. Numai în acest an, Inventing Anna, Dahmer — Monster: The Jeffrey Dahmer Story ȘI The Watcher au fost succese uriașe pentru streamer, care se străduia să-și păstreze abonații la începutul anului 2022.

From Scratch (trd. De la zero) de pe Netflix a fost adaptat după memoriile din 2019 cu același nume de Tembi Locke, care, în carte, detaliază călătoria ei din Texas în Sicilia.

După ce a absolvit Universitatea Brown, studenta Amahle „Amy” Wheeler, care este interpretată de Zoe Saldana și bazată pe Tembi, se mută în Italia pentru a studia în străinătate. Ajunsă acolo, îl întâlnește pe Lino, interpretat de Eugenio Mastrandrea, iar cuplul se angajează într-o poveste de dragoste romantică, formată din mâncare fantastică și peisaje italiene superbe.

Seria rămâne destul de fidelă memoriilor în ceea ce privește povestea, cu toate acestea, numele personajelor au fost schimbate.

În viața reală, Tembi l-a cunoscut pe Gullo, care era bucătar, în Italia și s-a îndrăgostit curând. Dar cuplul s-a confruntat cu niște obstacole pe drum din cauza familiei lui Gullo, care nu a aprobat decizia lui de a fi cu Tembi. După ce Tembi s-a mutat în cele din urmă înapoi în SUA, Gullo a urmat-o curând și perechea s-a reunit și s-a căsătorit.

Cu toate acestea, Tembi și Gullo s-au confruntat apoi cu o întorsătură devastatoare a evenimentelor în 2002, când bucătarul a fost diagnosticat cu leiomiosarcom, o formă rară de cancer. După diagnosticul său, Gullo a continuat să aibă tratament și perechea a adoptat chiar și un copil împreună.

În 2012, la zece ani după diagnosticul său, Gullo a murit tragic. Cartea relatează revenirea lui Tembi și a fiicei lor în Sicilia după moartea lui tristă, așa cum a fost dorința lui pe patul de moarte.