gears of war

După luni de negocieri, Netflix a obținut drepturile pentru popularul joc video Gears of War. Streamerul va colabora cu The Coalition, dezvoltatorul de jocuri video din spatele titlului și va lucra cu ei pentru a dezvolta o adaptare pentru lungmetraj, precum și o serie animată.

Deocamdată nu sunt implicați producători, scriitori sau regizori, dar se așteaptă ca proprietatea să fie o prioritate de top pentru Netflix și dezvoltarea ar trebui să înceapă rapid după ocuparea acestor posturi.

Jocul este plasat pe o planetă aflată în pragul prăbușirii societății, când o amenințare monstruoasă de dedesubt sub forma unor creaturi subterane cunoscute sub numele de Lăcustă duce omenirea în pragul dispariției. Delta Squad, o echipă de pompieri condusă de sergentul în dizgrație Marcus Fenix, este acum însărcinată să conducă ultima repriză a umanității. 


Hollywood a încercat ani de zile să pună în funcțiune un proiect, având în vedere amploarea și potențialul de franciză al Gears of War, dar nicio adaptare nu s-a realizat vreodată. La un moment dat, șeful studioului Netflix, Scott Stuber, producea o adaptare, ceea ce are sens de ce Netflix a fost atât de agresiv în urmărirea ei.

Vestea vine în timp ce jocul video își sărbătorește a 16-a aniversare; primul joc a apărut pe 7 noiembrie 2006. De atunci a devenit una dintre cele mai de succes francize de jocuri video, cu peste 40 de milioane de copii vândute în șase tranșe separate.

Aceasta nu este singura adaptare a proprietății unui joc video la Netflix, deoarece streamerul dezvoltă și un film Bioshock, după ce l-a numit recent pe Francis Lawrence la conducere.