portugalia ghana

Cristiano Ronaldo și-a înscris numele în istoria Cupei Mondiale FIFA marcând un penalty, dar a fost nevoie de goluri târzii de la coechipieri Joao Felix și Rafael Leao pentru a învinge în cele din urmă Ghana și a se asigura că Portugalia a început cu victorie campania lor în Qatar.

Ronaldo, care s-a apropiat de două ori de gol în prima repriză, a câștigat un penalty în repriza secundă și a înscris printr-un șut în colțul de sus al fileului pentru a deveni primul jucător masculin care înscrie în cinci Cupe Mondiale.

Portugalia 3-2 Ghana | Grupa H

Marcatori: Cristiano Ronaldo (65'), Andre Ayew (73'), Joao Felix (78'), Rafael Leao (80'), Osman Bukari (89')

Rezumat video via FIFA+


Cristiano Ronaldo a deblocat tabela în minutul 65, atunci când a marcat dintr-un penalti destul de ușor acordat, pe care tot el l-a obținut.

Andre Ayew a adus egalarea opt minute mai târziu (73'), însă nu a fost de-ajuns pentru ca Ghana să obțină un rezultat mare contra Portugaliei.

A ieșit la rampă Bruno Fernandes: vedeta lui Manchester United a oferit două pase de gol luminoase, iar Joao Felix (78') și Rafael Leao (80') au punctat pentru lusitani.

Golul lui Bukari (89') a avut menirea să facă finalul de meci interesant, dar în cele din urmă Portugalia s-a impus cu 3-2.

În minutul 100, portarul Diogo Costa a comis o mare eroare (a lăsat mingea din brațe pentru a o degaja, dar nu a știut că un adversar se afla în spatele său), dar Bukari nu a reușit să profite și să aducă o egalare nesperată.