argentina olanda

Argentina a obținut calificarea în semifinalele Cupei Mondiale de Qatar după ce a trecut de Olanda la loviturile de la 11 metri. 

Argentina a înscris prin Molina ('35) și Messi ('73, penalty), iar Olanda a punctat prin Weghorst ('83, '90+11).

La loteria loviturilor de la 11 metri, sud-americanii au marcat prin Messi, Paredes, Montiel și Lautaro (Fernandez a ratat), în timp ce pentru europeni au transformat Koopmeiners, Weghorst și de Jong (van Dijk și Berghuis au fost blocați de Martinez).

Messi și-a trecut numele pe lista marcatorilor cu un sfert de o oră înainte de final, dintr-un penalty scos de Acuna. Dumfries l-a faultat în careu pe fundașul Sevillei. De la 11 metri, Lionel Messi a șutat în plasa laterală, în stânga portarului advers. „La Pulga” a ajuns la patru goluri și două assist-uri la Cupa Mondială din Qatar.

Meciul a fost însă unul destul de urât. În ultimele minute ale partidei, Leandro Paredes și-a faultat dur un adversar în dreptul băncii Olandei, după care a degajat balonul spre rezervele batavilor. Staff-ul tehnic olandez a „luat foc” după gestul argentinianului. Căpitanul Olandei, Virgil van Dijk, l-a trântit la pământ pe Paredes. Jucătorii celor două formații s-au încăierat timp de câteva minute.

Arbitrul Mateu Lahoz nu a scos niciun cartonaș roșu din buzunar, dar le-a arătat câte un galben lui Paredes și van Dijk.

Louis van Gaal nu va mai fi selecționerul Olandei. Meciul cu Argentina din sferturile de finală ale Campionatului Mondial 2022, pierdut la lovituri de departajare, a fost ultimul pentru el pe banca „Portocalei Mecanice”.

Echipele de start:

Olanda: Noppert – Timber, Van Dijk, Ake – Dumfries, De Roon, De Jong, Blind – Depay – Gakpo, Bergwijn. Selecționer: Louis Van Gaal

Rezerve: Frimpong, De Ligt, Malacia, Koopmeiners, Berghuis, Taylor, Janssen, Simons, Klaassen, Weghorst, L. De Jong, Lang, Pasveer, Bijlow

Argentina: Martinez – Romero, Otamendi, Martinez – Molina, De Paul, Fernandez, Mac Allister, Acuna – Messi, Alvarez. Selecționer: Lionel Scaloni

Rezerve: Almada, Armani, Correa, Di Maria, Dybala, Foyth, La. Martinez, Montiel, Palacios, Papu Gomez, Paredes, Pezzella, Rodriguez, Rulli, Tagliafico.

Olanda v Argentina | Sferturi de finală | Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™ |  Rezumat video

Urmărește cele mai importante momente ale meciului dintre Olanda și Argentina disputat pe stadionul Lusail, Lusail, vineri, 09 decembrie 2022. Imagini FIFA+