prima focus sat

Operatorul de televiziune prin satelit și internet Focus Sat va elimina din grila sa de programe canalele Prima aparțin grupului Clever Media de la 1 ianuarie 2023.

Conform informațiilor publicate de Pagina de Media, postul generalist Prima TV, canelele de sport Prima Sport sau postul Agro TV nu se vor mai regăsi în grila operatorului.

Clever Media, care deține postul Prima TV, Prima sport 1,2,3,4,5, Profit News, Agro TV, Prima News, Prima Comedy, Cinemaraton, Cinema Est, nu a ajuns la un nou acord cu Canal+, deținătoarea Focus Sat.

Grila de canale a operatorului a fost deja actualizată și nu mai include nici unul din canelele celor de la Clever Media.

Fără sport la Focus Sat

Actuala grilă de canale a operatorului este cea mai slabă ofertă pentru pasionații de sport. În grila de servicii prin satelit Focus Sat are incluse canalele Pro Arena, Auto Motor & Sport, Extreme Sport, Fight Box, Nautical Channel și Sport Extra.

În condițiile în care RCS-RDS, are propriile canale de sport, iar Orange de asemenea, canalele Prima Sport ofereau acces la cele mai importante competiții abonaților altor operatori precum Vodafone și Focus Sat.

Canalele Prima Sport transmit în acest moment cele mai importante competiții sportive. Printre ele se numără: Liga Campionilor, Liga 1, Liga 2, Premier League, Serie A, La Liga, Ligue 1, primele ligi din Turcia și Portugalia, Formula 1, competiții de tenis sau Moto GP.

RCS-RDS, are in grila atât propriile canale, cât și Prima Sport 1,2,3. Orange are în grila propriile canale Orange Sport dar și Prima Sport 1,2,3,4,5. Clienții Vodafone au în oferta canelele Prima Sport 1,2,3,4.

Focus Sat, a fost achiziționat de Canal+ Luxemburg de la UPC România. Fostul operator a fost achizționat de Vodafone România, dar doar operațiunile fixe. Din luna decembrie 2018 compania Focus Sat a fost achiziționată de către M7 Group, cunoscut și sub denumirea Canal+ Luxemburg, folosită și pe site-ul Focus Sat.