tokero

Interesul companiilor pentru piața de tranzacționare de criptomonede a crescut semnificativ în acest an în România, după cum precizează Marius Morra, CEO & Cofondator TOKERO și, cu precădere, pentru platforma de exchange pe care acesta a înființat-o împreună cu Sabin Simionescu. Tranzacțiile anuale medii ale firmelor pe platformă, din experiența de până acum, încep de la câteva mii de euro per cont și se ridică la unu sau chiar două milioane de euro. 

„Atenția de care beneficiem din ce în ce mai mult din partea firmelor cu obiecte foarte diferite de activitate, care vor să deschidă conturi corporate la TOKERO, se datorează și faptului că pe platformele din străinătate procesul este greoi din cauza timpului îndelungat de validare a contului, respectiv nivelului de suport scăzut și chiar a diferențelor de limbă. Din ce în ce mai multe firme apelează la serviciile TOKERO inclusiv datorită felului în care am crescut pe piață, dar și pentru că platforma noastră oferă posibilitatea de creare de conturi pentru persoanele juridice încă din 2019. Ne bucurăm de o mare diversitate a aplicanților, de la domenii conexe/crypto related, precum agenții de staking sau proiecte de tokeni, până la agenții de turism, dezvoltatori imobiliari, companii IT, retaileri sau firme de contabilitate și avocatură”, afirmă Morra. 

Avantajele majore oferite de TOKERO, precizează acesta, sunt timpul scurt necesar pentru deschiderea unui cont – validarea contului durează doar 2-3 ore (în comparație cu câteva luni pe platformele din străinătate) - și asistența specializată dedicată si permanentă, pentru crearea sau administrarea contului de pe platformă. Acestor beneficii se adaugă faptul că TOKERO funcționează pe aceeași legislație, iar cantitatea de informații și documente solicitate este semnificativ mai mică. Astfel, disconfortul creat de birocrație este și el mult diminuat. 

În acest context de expansiune a segmentului de tranzacționare dedicat companiilor, TOKERO atrage un advisor important în echipă, pe Mircea Căpățînă, antreprenor, marketer și investitor, cu o experiență de 16 ani în piața IMM-urilor din România, dobândită prin contribuția la succesul celui mai folosit soft de facturare si gestiune, cu peste 75,000 de afaceri înrolate.

 „Am văzut în TOKERO un jucător serios, care an de an progresează. Simt că pot contribui în accelerarea acestui progres în special în zona dedicată IMM-urilor, de care se leagă întreaga mea experiență profesională de 16 ani. Nu sunt cel mai mare fan al criptomonedelor, din cauza riscurilor date de volatilitate și de lipsa reglementărilor, dar știu că universul crypto va fi parte din viitorul nostru. Mă bucur să am șansa să aduc o contribuție într-o companie neutră care are tracțiune tot mai mare în rândul antreprenorilor”, declară Mircea Căpățînă, care va aduce în colaborarea sa cu TOKERO perspectiva de legătură dintre domeniul financiar-contabil (mai conservator) și lumea crypto. Odată cu cooptarea acestuia, Marius Morra și Sabin Simionescu vor dezvolta în cadrul companiei și un Board of Advisors cu colaboratori specializați. 

 „Cu Mircea am corespondat încă din 2017, din faza de planificare a TOKERO și ne-a oferit întotdeauna sfaturi prețioase bazate pe o experiență vastă în lucrul cu small and medium enterprises, exact segmentul pe care îl targetăm și noi. Buna noastră comunicare și faptul că activăm împreună în digital ne fac să plecăm la drum cu încrederea că vom reuși să traducem cât mai bine achizițiile crypto pe firmă. În plus, pragmatismul lui și entuziasmul nostru ne vor ajuta să facem lucrurile în parametri cât mai echilibrați, mai buni și mai ușor de înțeles pentru toate categoriile de clienți, inclusiv pentru contabili, prin consiliere în tratamentul financiar și juridic al achiziției de criptomonede”, încheie CEO-ul  și cofondatorul TOKERO.