amazon donatii

Amazon va închide programul de donații caritabile AmazonSmile în februarie, deoarece caută modalități de a reduce costurile, a anunțat compania miercuri. Acest program de donații a fost lansat în 2013.

Programul a distribuit un procent din achizițiile cumpărătorilor către organizații de caritate eligibile, donând peste 377 de milioane de dolari la nivel global de la înființare, a menționat gigantul comerțului electronic.

Compania intenționează să închidă AmazonSmile până pe 20 februarie, și a anunțat asta într-o postare pe blogul companiei.

„După aproape un deceniu, programul nu a crescut pentru a crea impactul pe care l-am sperat inițial”, a spus compania. „Cu atât de multe organizații eligibile – mai mult de 1 milion la nivel global – capacitatea noastră de a avea un impact a fost adesea răspândită prea puțin.”

Amazon a continuat spunând că va continua să investească în domenii în care poate „face schimbări semnificative”, asistând comunitățile afectate de dezastre naturale, construind locuințe la prețuri accesibile și oferind acces la educație informatică pentru studenții din comunitățile defavorizate.

Anunțul este cel mai recent semn de suferință pentru Amazon, care în ultimii trei ani a trecut printr-o creștere uriașă, urmată de o încetinire a veniturilor și o pierdere de 1 trilion de dolari din valoarea de piață. Pentru a stopa pierderile, Amazon plănuiește să reducă peste 18.000 de locuri de muncă.

În ultimele câteva luni, CEO-ul Amazon, Andy Jassy, a oprit testarea Amazon Scout, inițiativa robotică a companiei de livrare la domiciliu. De asemenea, a închis serviciul de telesănătate și asistență medicală Amazon Care, precum și Fabric.com, un retailer online de țesături de multă vreme.