cna

Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) și-a ales în ședința din 19 ianuarie o nouă conducere. Astfel, conform unui comunicat de presă, CNA are un nou președinte și un vicepreședinte.

Întrunit în ședința din data de 19.01.2023, în conformitate cu prevederile art. 15 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002, membrii Consiliului Național al Audiovizualului au decis să propună pentru funcția de Președinte al CNA pe doamna Maria Monica Gubernat și l-au ales Vicepreședinte pe domnul Valentin Alexandru Jucan.

Doamna Monica Gubernat, domnul Valentin Jucan și membrii Consiliului Național al Audiovizualului își propun ca CNA să desfășoare activități de conștientizare și educare în domeniul audiovizualului, de informare și utilizare responsabilă a internetului pentru a permite utilizatorilor să aibă acces la informații și să poată evalua, dar și să creeze un conținut audiovizual în mod responsabil și în condiții de siguranță. 

Reglementarea, în anumite privințe, a platformelor de partajare a materialelor video este o prerogativă care completează domeniul de activitate al CNA, atribuită odată cu implementarea în legislația audiovizuală din România a prevederilor Directivei Serviciilor Media Audiovizuale.

De asemenea, își propun să facă cunoscut la nivel european peisajul audiovizual din România, prima provocare fiind organizarea la București, în luna octombrie 2023, a reuniunii plenare a membrilor Platformei Europene a Autorităţilor de Reglementare în Domeniul Audiovizualului (European Platform Of Regulatory Authorities) – EPRA.

Totodată, Consiliul consideră că dezvoltarea infrastructurii instituției este o necesitate pentru a putea face față noilor provocări apărute ca urmare a extinderii domeniului de aplicare a legislației audiovizuale.

Conform legislației noua conducere are un mandat pe o perioadă de 6 ani.