skyshowtime hbo max

Culmea ironiei și a nonsensului: platforma de streaming HBO MAX și-a vândut producțiile locale originale către serviciul SkyShowtime.

Lansat în luna martie 2022, HBO Max a decis la doar câteva luni distanță să elimine de pe propria platformă producțiile originale, inclusiv mai multe seriale românești.

La vremea respectivă nu au fost oferite prea multe detalii dar am aflat ulterior că fuziunea Warner Bros cu Discovery și apariția noului grup WarnerBrosDiscovery a presupus și reducerea de costuri. Pentru noua conducere, vânzarea producțiilor proprii altor distribuitori se dovedește mai profitabil.

Pare totuși lipsit de logică să te abonezi la un serviciu concurent de conținut video la cerere pentru a vedea conținut ce nu mai este disponibil pe platforma originală.

Serviciul de streaming SkyShowtime, ce urmează să se lanseze în curând în România, a anunțat că a ajuns la un acord de licențiere cu Warner Bros. Discovery.

SkyShowtime – următorul mare serviciu de streaming pentru Europa – a anunțat astăzi că a achiziționat drepturi europene exclusive pentru 21 de seriale locale de la Warner Bros. Discovery, inclusiv unele dintre serialele populare și foarte apreciate ale HBO Max din regiune în urma unui proces competitiv. În total, oferta oferă SkyShowtime 168 de episoade – peste 150 de ore – de programare nouă și difuzată anterior. Condițiile financiare nu au fost dezvăluite.

Acordul – care include trei seriale nou-nouțe care și-au încheiat producția și vor avea premiera mondială pe SkyShowtime în 2023 – accelerează semnificativ intrarea companiei în programarea originală. 

Noile emisiuni, care vor fi denumite SkyShowtime Originals, includ ID (Finlanda și Suedia), The Winner (Cehia și Slovacia) și Warszawianka (Polonia). În plus, SkyShowtime va lansa și cel de-al doilea sezon din Por H o Por B (Spania). Primul sezon din Por H o Por B va fi și el pe serviciu. Datele premierei pentru aceste seriale vor fi anunțate la o dată ulterioară.

Alte emisiuni populare achiziționate în cadrul acordului includ mai multe seriale care au avut premiera recent pe HBO Max, dar acum își vor avea casa lor exclusivă pe SkyShowtime. Printre titluri sunt Beartown (Suedia), Beforeigners (Norvegia), Kamikaze (Danemarca), Lust (Suedia) și The Informant (Ungaria). SkyShowtime va avea opțiunea de a achiziționa drepturi la nivel mondial asupra oricăror emisiuni sau seriale reînnoite, precum și opțiunea de a comanda noi sezoane pentru mai multe emisiuni.

Pe lângă noile serii originale, acordul îmbunătățește catalogul puternic și convingător al serialelor apreciate de critici SkyShowtime la timp pentru lansările rămase pe piețele din Europa. Pe lângă cele nouă emisiuni noi și actuale, mai multe sezoane din 12 seriale de succes de la HBO Max vor fi disponibile exclusiv pe SkyShowtime începând din martie 2023.

Aceste titluri includ: Czech It Out! (Cehia), Foodie Love (Spania), Hackerville (România), No Activity (Spania), One True Singer (România), Pray, Obey, Kill (Suedia), Ruxx (România), Success (Croația), Todo Lo Otro (Spania), The Sleepers (Cehia), Tuff Money (România) și Welcome to Utmark (Norvegia).

Toate emisiunile achiziționate vor fi disponibile pentru abonații SkyShowtime din toate cele 22 de piețe ale sale.

CEO-ul SkyShowtime, Monty Sarhan, a declarat: „Acesta este o afacere de referință pentru SkyShowtime, oferindu-ne o poziție imediată în spațiul de programare inițial cu mult înainte de plan. Ca serviciu de streaming creat special pentru Europa, SkyShowtime este dedicat consumatorilor de pe piețele noastre. Programarea locală este o parte importantă a strategiei noastre și suntem încântați să fim casa acestor noi serii, precum și a emisiunilor populare care au rezonat cu publicul din țările nordice, din Europa Centrală și de Est și din Spania.”

SkyShowtime, care a primit aprobarea de reglementare în februarie 2022, continuă să-și dezvolte echipa de programare pe toate piețele sale. Pe lângă emisiunile achiziționate în cadrul acestei înțelegeri, SkyShowtime își intensifică propriile capacități de programare originale.

Jon Farrar, șeful de programare la SkyShowtime, a declarat: „Programarea originală locală a fost întotdeauna o parte cheie a propunerii noastre de conținut. Suntem încântați să anunțăm acest prim pas în strategia noastră inițială de programare. Suntem dedicați în mod unic piețelor noastre și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu scriitori și producători locali pentru a aduce și mai multe povești autentice abonaților noștri.”

Creat pentru Europa, SkyShowtime are echipe în șase birouri regionale. Aplicațiile și conținutul său vor fi disponibile în 18 limbi diferite pe cele 22 de piețe ale sale.

Deja prezent în 12 piețe, SkyShowtime a fost lansat pentru prima dată în septembrie în Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia, urmat de lansări în Țările de Jos și Portugalia în noiembrie. În decembrie, serviciul de streaming a fost lansat în Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Serbia și Slovenia. SkyShowtime va lansa pe piețele rămase din Albania, Andorra, Cehia, Ungaria, Kosovo, Macedonia de Nord, Polonia, România, Slovacia și Spania în primul trimestru al anului 2023.

În plus față de programarea locală, SkyShowtime oferă filme exclusive de televiziune pentru prima oară, seriale noi și exclusive cu scenarii, conținut pentru copii și familie și o selecție de titluri emblematice de bibliotecă și box office de la Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME, Sky Studios și Peacock – toate în flux într-un singur loc.