mms vodafone

Operatorul de telecomunicații Vodafone România anunță că va înceta suportul pentru tehnologia MMS.

În seccolul în care aproape oricine folosește o aplicație modernă de mesagerie ce permite apeluri video, audio, trimiterea de poze, clipuri video sau documente, tehnologia MMS aproape că nu este folosită de utilizatori.

Într-un mesaj de informare transmis clienților, Vodafone spune că din dorința de a oferi servicii și funcționalități relevante va renunța la suportul pentru tehnologia MMS. Serviciul de mesaje multimedia era folosit de extrem de puțini utilizatori.

De altfel, facilitățile oferite de MMS erau oferite la costuri gratuite și într-un mod mai accesibil de alte aplicații precum WhatsApp, Messenger, Instagram etc. 

Suportul MMS la Vodafone va fi înterurpt începând cu data de 15 februarie 2022.

Serviciul de mesagerie multimedia ( MMS ) este o modalitate standard de a trimite mesaje care includ conținut multimedia către și de la un telefon mobil printr-o rețea celulară. Utilizatorii și furnizorii se pot referi la un astfel de mesaj ca un PXT , un mesaj imagine sau un mesaj multimedia . 

Standardul MMS extinde capacitatea de bază SMS (Short Message Service), permițând schimbul de mesaje text cu o lungime mai mare de 160 de caractere. Spre deosebire de SMS-urile numai text, MMS poate livra o varietate de suporturi, inclusiv până la patruzeci de secunde de video, o imagine, o prezentare de diapozitive cu mai multe imagini sau audio.

Cea mai frecventă utilizare implică trimiterea de fotografii de la telefoanele echipate cu cameră . Companiile media au utilizat MMS pe o bază comercială ca metodă de a furniza știri și conținut de divertisment, iar comercianții l-au implementat ca instrument pentru livrarea de coduri de cupon, imagini ale produselor, videoclipuri și alte informații care pot fi scanate.

Grupurile 3GPP și WAP au stimulat dezvoltarea standardului MMS, care este acum continuat de Open Mobile Alliance (OMA).