anul iepurelui

Dacă ești pasionat de astre sau astrologie, atunci trebuie să știi ca în Zodiacul Chinezesc vom intra în Anul Iepurelui și ar trebui să ne concentrăm cu toții pe odihnă, introspecție și lucru mai inteligent, nu mai greu.

Anul Nou Lunar, sărbătorit în principal de diasporele chineze și de alte culturi din Asia de Est, precum și de vietnamezi, va începe duminică, dând startul a 15 zile de festivități și obiceiuri. În timp ce Anul Tigrului precedent a fost văzut ca o perioadă puternică de acțiune și, uneori, de impuls, semnul iepurelui este de așteptat să inaugureze o perioadă mai blândă, concentrată pe auto-reflexie, spune Jonathan H. X. Lee, profesor la Universitatea de Stat din San Francisco.

„Există o mulțime de posibilități pentru prosperitate și înflorire și pentru pace, într-adevăr”, a spus Lee, ale cărui cercetări se concentrează pe religii și folclor. „Iepurele este un simbol foarte puternic pentru pace.”

Lee a adăugat că, pentru a profita la maximum de an, oamenii ar trebui să se comporte în conformitate cu această energie liniştită.

„Trebuie să existe un moment de introspecție și gândire în a fi, în acțiune și pentru intenția de succes pe termen lung”, a spus Lee. „Veți fi mult mai conservator și mai reflexiv în luarea deciziilor.”

În plus, anii sunt clasificați în continuare ca una dintre cele două părți ale simbolului yin yang. Anul acesta este considerat yin și, în comparație cu omologul său ușor și mai activ, subliniază importanța odihnei, a spus Lee.

Iepurele este un simbol al intelectului și al prudenței. După cum se spune, iepurele a fost printre cele 12 animale care au alergat la Împăratul de Jad într-un concurs cosmic care a determinat în cele din urmă ordinea semnelor zodiacale chinezești. Deși era un înotător slab, iepurele și-a folosit creierul, optând să traverseze porțiunea de râu a cursului pe o plută. La fel ca animalul, a spus Lee, este important să abordăm totul într-un mod inteligent, deliberat.

„Dacă te uiți la economie și imobiliare, anul trecut a fost un an dictat de FOMO (frica de a rata lucruri). „Trebuie să mă duc să iau rate ipotecare la minim, trebuie să merg să cumpăr ceva”, a spus Lee. „Anul acesta, nu va fi la fel. Nu doar vei intra și vei obține orice fel de împrumut și vei oferi orice pe o casă. … Dacă tocmai ai sărit din cauza FOMO, vei avea o mulțime de probleme.”

Iepurele din zodiacul chinezesc vorbește și despre puterea empatiei. La un moment dat în cursă, iepurele s-a trezit blocat în apă. Dragonul, care zbura deasupra capului, a ales să termine în spatele prietenului său din pădure, suflând o rafală puternică de vânt pentru a-l ajuta să trimită iepurele peste linia de sosire. Actul vorbește despre importanța atât de a oferi și de a primi compasiune, a spus Lee.

Alte mitologii chineze și budiste confirmă rolul iepurelui în stimularea empatiei, a explicat Lee. Într-o poveste budistă, un bătrân și un copil s-au pierdut în pustiu, flămânzi și suferind de frig. Buddha, care a luat forma unui iepure, a pornit un foc și a sărit în flăcări, sacrificându-se astfel pentru a-i hrăni pe cei doi, a spus Lee.

Iepurele ne poate învăța să prețuim niște gesturi cotidiene, semnificative, care ne pot hrăni relațiile.

„Anul acesta poate ne cheamă să fim mai gânditori la exterior. De ce au nevoie ceilalți din jurul meu? De ce are nevoie comunitatea mea? De ce are nevoie țara mea? Cum pot să servesc comunității mele? a spus  Lee.

Există și alte aspecte ale vacanței viitoare care afirmă și o energie mai calmă. Anul cade sub semnul apei, a explicat Lee. Și, deși apa, unul dintre cele cinci elemente ale ciclului, poate fi o forță puternică, ea poate fi văzută și printr-o lentilă mai taoistă, care implică să mergi cu fluxul mai degrabă decât să lupți cu el.

„Este vorba despre realizarea faptului că trebuie să existe o îngrijire de sine pentru a continua să ai grijă de ceilalți, pentru că altfel vei ajunge la epuizare”, a spus Lee. „Este momentul să facem inventarul unei situații și apoi să facem cea mai bună alegere cu resursele pe care le avem... ”

Pentru cei născuți în anii Iepurelui (2023, 2011, 1999, 1987 și așa mai departe) ar trebui să urmărească să se comporte cu mai multă precauție, deoarece consecințele pentru acțiunile lor sunt amplificate, a spus Lee.

„Dacă sunt grijulii și inteligenți și inteligenți în luarea deciziilor și în alegerile lor de viață, ei pot înflori cel mai mult în ceea ce privește prosperitatea, sănătatea și longevitatea lor”, a spus el. În schimb, dacă nu sunt, vor fi vremuri grele.

Iepurele este al patrulea dintre toate animalele din zodiacul chinezesc. Legenda spune că Iepurele era mândru – chiar arogant – de viteza sa. Era vecin cu Bivolul și mereu își bate joc de cât de lent era Bivolul. Într-o zi, Împăratul de Jad a spus că ordinea zodiacului va fi decisă de ordinea în care animalele au ajuns la petrecerea sa. Iepurele a plecat în zori. Dar când a ajuns acolo, alte animale nu erau la vedere. Gândindu-se că el va fi, evident, primul, a plecat și a tras un pui de somn. Cu toate acestea, când s-a trezit, sosiseră deja alte trei animale. Unul dintre ei era boul la care îl privise mereu cu dispreț.

Iepurele este, de asemenea, asociat cu Ramura Pământească (地支 / dì zhī) mǎo (卯) și orele 5—7 dimineața. În termenii yin și yang (阴阳—yīn yáng), Iepurele este yin.

Iepurii sunt serioși cu tot ce fac; cer doar ca alții să-i trateze la fel.

În cultura chineză, iepurii reprezintă luna. Unii spun că este pentru că umbrele lunii seamănă cu un iepure. Alții spun că este din cauza caracteristicilor pure ale iepurelui.

Împreună cu Tulpinile Cerești (天干 / Tiān gān), există un ciclu calendaristic de 60 de ani. Deși mǎo este asociat cu metalul, anii circulă și prin cele cinci elemente ale naturii (五行 / wǔ xíng).

Pentru cei din afară, bunătatea Iepurelui îi poate face să pară prea buni și slabi. În adevăr, personalitatea liniștită a Iepurelui le ascunde încrederea și puterea. Ei se îndreaptă în mod constant către obiectivul lor, indiferent de negativitatea pe care le-o oferă ceilalți.

Cu abilitățile lor bune de raționament și atenția la detalii, ei sunt mari savanți. Sunt persoane sociale cu o aură atractivă. Cu toate acestea, le este greu să se deschidă față de ceilalți și adesea apelează la evadare.

O viață simplă și de rutină nu este stilul lor. Deși conservatori și atenți în acțiunile lor, au nevoie de surprize din când în când pentru a condimenta lucrurile.

Cum te va afecta Anul Iepurelui 2023

În general, anul iepurelui abundă de creativitate și de apreciere pentru arte. S-ar putea să vă simțiți atrași de a explora muzee, festivaluri de muzică și spectacole. În adunările sociale, Anul Iepurelui va încuraja mai multă cordialitate și frumusețe socială. Dacă apar dispute, diplomația va câștiga. Sunt șanse, de asemenea, să vă confruntați cu multe opțiuni, dar, la fel ca vizuina iepurelui, ar trebui să aveți mai multe puncte de ieșire și să nu vă atașați prea mult de decizii specifice. „Iepurilor întotdeauna le place să aibă un plan B. Deci, acesta este un an pentru a avea mai mult de un plan B – și [să avem] interacțiuni sociale continue pentru a ajunge la o decizie.”

Acum să ne întoarcem la elementul zodiacal al anului 2023, apa, care înseamnă călătorie și mișcare. Deși 2022 a fost și un an de apă, a fost mai mult o inundație. Oamenii doreau să se întoarcă în lume după ce restricțiile COVID au fost ridicate, așa că a existat mișcare sub formă de călătorie. Pe de altă parte, invazia rusă a Ucrainei a forțat oamenii să caute refugiu în alte țări. Elementul de apă asociat cu semnul Tigru a făcut din anul trecut unul care a necesitat reacții rapide și răspunsuri puternice în fața răsturnărilor.

În comparație, Anul Iepurelui de apă se va simți mai degrabă ca un mic pârâu când vine vorba de mersul în locuri și, mai general vorbind, de mișcarea din viața noastră. Anul acesta va aduce oportunități de învățare, o extindere a ambițiilor, mai mult timp pentru atingerea obiectivelor și un sentiment general de curiozitate. Cu toate acestea, din cauza naturii imprevizibile a apei, lumea s-ar putea simți încă precară în 2023. Ultima dată când a existat un iepure de apă, în 1963, președintele Kennedy a fost asasinat. A fost un moment resimțit de mulți, dar nu un eveniment care a determinat masele să ia decizii grele. Așadar, în acest an, va fi important să rămâneți vigilenți – fiți gata să gestionați surprizele și să vă simțiți confortabil cu incertitudinea din viața voastră și din lume.

Semnele zodiacale chinezești care vor avea un an grozav sunt cele care sunt compatibile cu Iepurele - și anume, Oaia, Câinele și Porcul. Fiecare dintre aceste semne va vedea o mulțime de oportunități de creștere în cariera, relațiile sau pasiunile creative. Acestea fiind spuse, nu toate oportunitățile vor apărea: la fel ca în cursa iepurelui cu broasca țestoasă, nu vă lăsați înșelați de aparențe atunci când vine vorba de luarea deciziilor - ceea ce pare a fi cea mai bună decizie s-ar putea să nu fie așa. Mai exact, câinii și porcii s-ar putea confrunta cu decizii dificile la locul de muncă.

Pentru toate aceste semne, este important să rămâi calm în acest an, chiar și atunci când lucrurile par să meargă bine. Desigur, acest lucru este de obicei mai ușor de spus decât de făcut, deși aceste semne de animale sunt cele mai bine echipate pentru a face față acestor provocări, mai ales atunci când sunteți în compania celuilalt. Porcul și Iepurele se potrivesc perfect unul pentru celălalt în ceea ce privește temperamentul și personalitatea. Adăugați oaie și câine în amestec și aveți o petrecere. Când sunt toți împreună, se echilibrează reciproc. Oamenii cu aceste semne tind să aibă o manieră ușoară în privința lor și sunt profund plini de compasiune, iar ambele calități se potrivesc cu Iepurele. Romantismul oilor, susținerea câinelui și relația cu porcii funcționează bine cu Iepurii, iar o energie blândă, dar receptivă, va radia de la grupurile de prieteni cu aceste semne.

Care zodii vor avea mai multe dificultăți în Anul Iepurelui?

Scuze, dragoni, șerpi, cocoși și șobolani, vă veți ciocni cu energia iepurelui anul acesta. Dragonii sunt lideri născuți și se bucură de cucerirea provocărilor, dar nerăbdarea de a realiza nu va apărea în anul Iepurelui, cu un ritm mai lent, în care deciziile vor trebui deliberate cu atenție și alegerile unei persoane ar putea trebui revizuite.

Șarpele este uneori considerat un mic dragon și, în mod similar, determinarea lor se poate dovedi provocatoare în acest an. Cocoșul este, de asemenea, tenace și performant, ca animal cunoscut pentru că salută soarele dimineții. În cele din urmă, șobolanul plin de resurse și ager s-ar putea adapta la surprizele pe care le aduce Anul Iepurelui, dar lipsa lor de curaj îi poate face să se clatine atunci când planurile se schimbă.

Dar nu vă faceți griji – nu totul este pierdut pentru aceste semne în 2023. Un anume an zodiacal chinezesc nu va prezice dacă norocul îți vine sau nu, ci mai degrabă dacă anul va fi ca un râu care este „o curgere lină sau una care este mai agitată și, prin urmare, stresantă, cu multiple obstacole de înfruntat”. Organizarea casei tale conform principiilor feng shui este o modalitate de a te ajuta să faci față stresului pe care îl aduce viața.

Cum se vor descurca celelalte semne în Anul Iepurelui?

Oamenii născuți în anii Bivolului, Cal și Capră, în general, nu vor experimenta maxime sau scăderi extreme în 2023. Determinarea Bivolului și energia Calului ar trebui să poată face față la ceea ce le aruncă anul în cale. În mod comparabil, perseverența Caprei ar trebui să-i propulseze prin ceea ce le este aruncat în cale. Dar Tigrii se pot confrunta cu unele suișuri și coborâșuri. Entuziasmul și îndrăzneala tigrului pot sau nu să funcționeze în avantajul lor atunci când vine vorba de surprizele pe care le aduce un an Iepure.

În ceea ce privește persoanele cu semnul Iepure, lucrurile sunt puțin mai puțin clare. Poate ați auzit că anul de naștere al unei persoane din zodia (Ben Ming Nian) poate fi extrem de ghinionist. Deci, ar trebui iepurii să-și aibă grijă de spate lor anul acesta? Nu neaparat. Această idee provine dintr-o altă credință chineză că schimbarea va avea loc la fiecare 12 ani, în ciclul Jupiter al vieții unei persoane. „Acea schimbare ar putea fi pozitivă sau negativă”, spune ea. „Dar există o schimbare.”

Momente norocoase ale anului pentru fiecare zodie

Ce anume aduc valurile Iepurelui de apă în acest an? Derulează în jos și găsește semnul zodiacal chinezesc pentru a afla care luni din 2023 vor fi cele mai prospere pentru tine.

Şobolan
Anii nașterii: 1936, 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008, 2020

Oamenii născuți în Anul Șobolanului vor experimenta probabil abundență pe tot parcursul Anului Iepurelui de apă, deoarece la fel ca Iepurii, șobolanii sunt capabili să formeze rețele și conexiuni. În luna mai, șobolanii se vor simți apreciați de ceilalți, iar în ianuarie viitor, șobolanii vor avea ocazia să-și crească averea.

Bivol
Anii nașterii: 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997, 2009, 2021

Pentru cei născuți în Anul Bivolului, decembrie va fi o lună norocoasă. Oamenii boi vor simți un sentiment de echilibru pe tot parcursul anului, fără multe maxime sau scăderi, deși iunie și aprilie pot fi mai dificile pentru ei.

Tigru
Anii nașterii: 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010, 2022

Martie va fi cea mai norocoasă lună pentru cei născuți în Anul Tigrului. Luna Mai, pe de altă parte, ar putea fi mai provocatoare. În general, oamenii Tigri se vor afla mai mult în mijlocul drumului în 2023, mergând bine, dar fără un succes extraordinar.

Iepure
Anii nașterii: 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011

Pregătiți-vă, iepuri: luna voastră norocoasă este chiar după colț! Veți găsi noroc sporit în februarie, precum și în iulie. S-ar putea să vă treziți că faceți mai puține mișcări înainte în aprilie, iunie, septembrie și decembrie. Iepurii de apă născuți în 1963 ar trebui să fie atenți, deoarece prea multă apă poate fi greu de suportat și poate provoca stres. 

Dragon
Anii nașterii: 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Mai și septembrie vor fi luni destul de bune pentru Dragoni, dar ar trebui să fie precauți în martie, aprilie, octombrie și ianuarie. „Dragonul se luptă” dar acest lucru nu ar trebui să fie un motiv de îngrijorare, deoarece „în tradiția budistă și în istoria culturii asiatice, există o tendință serioasă de a recunoaște suferința mai mult decât succesul, deoarece succesele sunt de obicei puține.

Şarpe
Anii nașterii: 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Oamenii șarpe ar putea avea un an mai dificil, deoarece energia lor se ciocnește cu energia Iepurelui și vor trebui să facă față mai multor conflicte de-a lungul anului. Aprilie este luna lor cea mai norocoasă din 2023, când ar putea atrage mai multă atenție din partea colegilor sau a intereselor romantice.

Cal
Anii nașterii: 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Perspectivele pentru Cai în 2023 sunt stabile, dar ar trebui să procedeze cu puțin mai multă prudență în martie și ianuarie. În februarie, vor exista oportunități de a dezvolta relații, iar noiembrie pare a fi luna în care vor găsi cel mai mult noroc. Cei născuți în Anul Calului de Metal (ultimul a fost în 1990) ar trebui să fie mai atenți la deciziile impulsive anul acesta.

Oaia (sau capra)
Anii nașterii: 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Oile vor găsi oportunități pe tot parcursul anului, dar mai ales în martie, iunie și noiembrie. Fiți avertizat că octombrie și ianuarie viitor pot fi luni mai puțin stabile. Oaia sau capra de lemn, născută în 1955 și 2015, va găsi anul acesta unul de creștere.

Maimuţă
Anii nașterii: 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004, 2016

Septembrie va fi o lună optimă pentru maimuțe. Pe de altă parte, ar trebui să fie precauți în mai, iulie și noiembrie, deoarece surprizele de la Iepurele de apă îi pot determina să ia decizii pripite.

Cocoş
Anii nașterii: 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017

Oamenii cocoși ar putea experimenta un punct de cotitură în timpul anului când vine vorba de sănătatea, cariera sau finanțele lor. Pentru Cocoș, aprilie și august se conturează a fi luni în care se vor descurca cel mai bine. Septembrie și decembrie vor pune mai multe provocări pentru ei.

Câine
Anii nașterii: 1934, 1946, 1958, 1970, 1982, 1994, 2006, 2018

În timp ce câinii vor experimenta multe oportunități de-a lungul anului 2023, nu toți vor culmina cu succes. Noiembrie poate schimba toate acestea, deoarece aceasta este cea mai norocoasă lună a acestui semn din acest an. Septembrie este luna în care ar putea simți că traiectoria lor în carieră ia o întorsătură descendentă.

Porc
Anii nașterii: 1935, 1947, 1959, 1971, 1983, 1995, 2007, 2019

Dacă porcii își concentrează energia în martie, iulie, august și octombrie, concentrarea lor ar trebui să dea roade. Născut în 1935 sau 1995? Aceștia sunt anii porcului de lemn, iar oamenii născuți atunci vor fi deosebit de norocoși în 2023.