artiști 2022

Forbes a publicat clasamentul anual al celor mai bine plătiți animatori, iar primul loc vă poate surprinde...

În ceea ce privește muzica, lista a arătat că Taylor Swift, The Rolling Stones și Bad Bunny s-au numărat printre artiștii cu cei mai mari venituri în 2022.

Taylor Swift s-a clasat pe locul nouă pe listă, încasând un total de 92 de milioane de dolari în urma lansării albumului ei „Midnights” în octombrie anul trecut și vânzărilor de bilete pentru viitorul ei turneu „Eras”. Acesta marchează a șasea oară când tânăra de 33 de ani se află pe lista celor mai mari câștigători, depășindu-l anterior în 2019.

Potrivit Forbes, fluxurile de venituri din vânzările de discuri fizice, streaming, descărcări digitale, licențiere și sincronizare au fost sursa principală a veniturilor majore ale superstarului anul trecut.

Ea rămâne singura femeie din Top 10.

Rapperul portorican Bad Bunny este noul venit pe listă și a ocupat locul 10 cu 88 de milioane de dolari. Potrivit Forbes, artistul poate atribui o mare parte din succesul său financiar masivului său Último Tour Del Mundo și The World’s Hottest Tour, pe lângă reclamele pentru Corona, Cheetos și Adidas.

The Rolling Stones s-a clasat pe locul 7 cu 98 de milioane de dolari, în timp ce Sting a fost artistul solo cu cele mai mari câștiguri după ce și-a vândut solo-ul și catalogul de publicații The Police către Universal Music Group în februarie și a primit 210 de milioane de dolari. El ocupă locul doi pe listă.

Dar primul loc îi aparține lui Genesis, cu 230 de milioane de dolari. De asemenea, trupa și-a vândut catalogul, către Concord Music Group, în septembrie anul trecut. Acordul a inclus drepturi de publicare și o selecție de fluxuri de venituri muzicale înregistrate de la grup, precum și fluxuri de venituri solo de la Phil Collins.

Genesis | AP 
Alți artiști cu cele mai multe câștiguri aparțin lumii filmului și TV.

Regizorul Titanic și Avatar: The Way of Water, James Cameron, s-a situat la 95 de milioane de dolari, plasându-l pe locul 8. Brad Pitt a câștigat 100 de milioane de dolari din vânzarea majorității companiei sale de producție Plan B (care i-a adus locul 6), iar Tyler Perry a încheiat anul cu 175 de milioane de dolari, făcându-l pe actor-regizor-scenarist să ocupe locul trei.

Perry este singurul miliardar de pe listă cu o avere estimată la un miliard de dolari.

Creatorii South Park și The Book of Mormon, Trey Parker și Matt Stone, s-au aflat pe locul patru datorită acordului lor de 900 de milioane de dolari cu Paramount, în timp ce creatorii Simpsons, James L. Brooks și Matt Groening, ocupă locul cinci datorită unui acord de streaming din 2019 care a migrat toate cele 30 de sezoane la Disney+.

În total, acești artiști și celebrități au câștigat peste 1,3 miliarde de dolari anul trecut.

Iată lista completă a celor mai bine plătiți animatori din 2022:

  1. Genesis – $230M
  2. Sting – $210M
  3. Tyler Perry – $175M
  4. Trey Parker & Matt Stone – $160M
  5. James L. Brooks & Matt Groening – $105M
  6. Brad Pitt – $100M
  7. The Rolling Stones – $98M
  8. James Cameron – $95M
  9. Taylor Swift – $92M
  10. Bad Bunny – $88M