carnavalul de la venetia

Spectacolul de deschidere al celebrului Carnaval de la Veneția a început sâmbătă seara, în timp ce artiștii au urcat pe flotoare și gondole puternic luminate pentru parada „Visătorii originali”.

După trei ani de evenimente reduse din cauza pandemiei de COVID-19, mii de vizitatori au călătorit la în orașul Reginei Adriatice pentru îndrăgitul festival.

Spectatorii s-au aliniat vineri pe malurile și podurile Marelui Canal pentru a arunca o privire asupra ecranelor colorate, a luminilor intermitente și a dansatorilor mascați la bordul a zeci de șlepuri plutitoare.

„Fă-ți timp pentru semnele originale” este titlul creativ al evenimentului din acest an. Se inspiră din constelații și, în special, din Zodiac.

Obiceiul străvechi a început în secolul al XI-lea ca simbol al victoriei orașului asupra Patriarhului de Aquileia, o jurisdicție catolică din nord-estul Italiei.

Veneția a devenit o republică puternică și un centru comercial. Cu toate acestea, majoritatea costumelor purtate în festivitățile de astăzi se bazează în mod liber pe stilurile purtate mult mai târziu de aristocrația Veneției în secolul al XVII-lea.

Masca tradițională de carnaval venețian, cunoscută sub numele de „butua” a permis petrecăreților de-a lungul veacurilor, atât din clasele superioare, cât și din clasele inferioare, să se bucure de festivități, ascunzându-și identitatea.

Festivalul a fost interzis de mai multe ori de-a lungul anilor și, în cele din urmă, scos în afara legii în 1797 de către Sfântul Împărat Roman Francisc al II-lea.

Carnavalul modern a fost restaurat de guvernul italian în 1979 în încercarea de a revitaliza industria turistică a orașului.

Carnavalul anului se va încheia marți, 21 februarie.

Video via Euronews