pompierii din chicago

Din 20 februarie, de luni până vineri, de la ora 15:50, la DIVA vă așteaptă câte două episoade din sezonul 4 al serialului american „Pompierii din Chicago” (Chicago fire, 2012-prezent). Seria a patra a fost difuzată în SUA în perioada 2015-2016 și are 23 de episoade.

„Pompierii din Chicago” urmărește viețile profesionale și personale ale pompierilor, paramedicilor și echipelor de salvare și descarcerare din cadrul Secției 51, din Chicago. Iar sezonul 4 dovedește – încă o dată – că nu există slujbă mai stresantă, mai periculoasă şi mai palpitantă decât cea a eroilor acestei povești. 

În noile episoade, pompierii Matthew Casey (Jesse Spencer), Kelly Severide (Taylor Kinney), Gabriela Dawson (Monica Raymund) și Christopher Herrmann (David Eigenberg) trec prin evenimente intense și situații riscante: un nou membru al echipei face o primă impresie puternică, Dawson și Casey trec printr-o situație extrem de traumatizantă, unitatea găzduiește o nuntă și supraviețuiește unei tornade, viața lui Herrmann este pusă în pericol. 

Cât despre paramedicul Jessica „Chili” Chilton (Dora Madison), problemele ei cu alcoolul îi pun serios în pericol viitorul. În plus, sezonul 4 conține un crossover cu sezonul 1 din serialul „Camera de gardă”, respectiv sezonul 3 din „Chicago P.D.”.

3 lucruri de știut despre „Pompierii din Chicago”:

1. Acesta este primul serial din franciza centrată pe diferitele servicii publice din orașul Chicago a creatorului Dick Wolf (celebru pentru franciza „Lege și ordine”), fiind urmat de „Chicago P.D.” (2014-prezent), „Camera de gardă” (2015-prezent) și „Chicago Justice” (2017). 

2. Clădirea folosită în serial pentru scenele exterioare cu stația de pompieri 51 este o locație reală: sediul Engine 18, o unitate de pompieri reală, din Chicago. Scenele de interior sunt filmate la Studiourile de Film Cinespace Chicago. Aici s-au realizat seriale cunoscute, ca „Empire”, „Shameless” (varianta americană), „The Chi” sau „Fargo”.

3. Pe 20 ianuarie, actorul Taylor Kinney – care joacă în „Pompierii din Chicago” din primul sezon și a apărut în toate celelalte producții din franciză – a anunțat că va lua o pauză de la serial, din motive personale.