diva martie 2023


Postul de televiziune DIVA a anunțat recomandările și grila de programe completă pentru luna martie 2023.

„Premisa unui dezastru” („Departure”), sezonul 3 (2022)  

Din 16 martie, câte două episoade, în fiecare joi, de la ora 21:00.

Cel mai recent sezon din serialul „Premisa unui dezastru” (o coproducție Canada/SUA/Marea Britanie) continuă povestea, cu un nou actor în distribuție. Eric McCormack („Will și Grace”) s-a alăturat echipei în toamna lui 2021, când au început filmările la a treia serie. În februarie același an, înceta din viață Christopher Plummer, care jucase rolul lui Howard Lawson – mentorul protagonistei interpretate de Archie Panjabi („Soția perfectă”). În total, Plummer a apărut în 9 dintre cele 12 episoade ale serialului. În cele 6 episoade noi, echipa de investigatori condusă de Kendra Malley (Panjabi) și Dominic Hayes (Kris Holden-Ried) încearcă să descifreze misterele scufundării unui feribot cu destinația Newfoundland.


Luna femeilor 

Din 3 martie, vineri și sâmbătă, de la ora 20:00.

Luna martie este dedicată doamnelor și domnișoarelor, la DIVA. Postul de televiziune difuzează 9 filme cunoscute, cu și despre femei, în care joacă actrițe celebre, ca Julia Roberts, Meryl Streep, Nicole Kidman, Catherine Zeta-Jones, Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow, Keira Knightley, Jane Fonda și Jennifer Garner. 


Dintre premierele DIVA din luna femeilor, vă recomandăm: 

„Răsfăţaţii Americii” („America’s Sweethearts”, 2001, difuzat pe 3 martie), în care Billy Crystal e PR-ul unui studio cinematografic, care are de promovat un film cu probleme uriașe – regizorul (Christopher Walken) e un excentric care nu vrea să lase pe nimeni să vadă pelicula, cuplul căsătorit de protagoniști (Catherine Zeta-Jones și John Cusack) s-a despărțit, după filmări, iar sora actriței principală (Julia Roberts) e îndrăgostită de cumnatul ei.
„Ricki și The Flash” („Ricki and the Flash”, 2015, 4 martie), care este povestea unei cântărețe rock (Meryl Streep), care pune pe pauză turneele și muzica, pentru a reveni acasă, în speranța că se va apropia de familia ignorată atâția ani. În film apare și unadintre fetele lui Streep, Mamie Gummer, care este și ea o actriță de renume (a jucat în serialele „Soția perfectă” și „Lupta perfectă”). 


„Notting Hill” (1999, 10 martie), una dintre cele mai celebre comedii romantice din istorie, care e laureată cu un BAFTA, în care Hugh Grant e proprietarul unei librării londoneze, iar Julia Roberts este o actriță celebră de la Hollywood, care filmează o peliculă de epocă în Marea Britanie. Cei doi se cunosc întâmplător și proverbialele scântei apar instantaneu. Rhys Ifans face deliciul poveștii, cu rolul colegului de apartament excentric al lui Grant.
„Provocarea” („Changeling”, 2008, 17 martie) are 3 nominalizări a Oscar și este inspirat de evenimente reale, din Los Angeles-ul anilor ’20, și este regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie este o mamă îndurerată, care nu crede că poliția i-a găsit fiul dispărut și insistă că băiatul în cauză nu este copilul ei.
„Erin Brockovich” (2000, 31 martie), în care aceeași Julia Roberts (laureată cu Oscar, pentru rol) este o mamă singură care se angajează, cu mari insistențe, în biroul unui avocat. La fața locului, aceasta inițiază un proces de amploare, care scoate la iveală otrăvirea sistematică a canalizării unui orășel din California. Filmul e inspirat de realitate, iar adevărata Erin Brockovich apare în film, în rolul unei chelnerițe. Roberts a câștigat pentru acest rol 20 de milioane $, cea mai mare sumă plătită unei actrițe, până la acea dată.


Restul de 4 filme dedicate femeilor, difuzate de DIVA în luna martie, sunt: „Bunica-i șefa! („Georgia Rule”, 2007, 11 martie), „Inventarea minciunii” („The Invention of Lying”, 2009, 18 martie), „Shakespeare îndrăgostit” („Shakespare in Love”, 1998, 24 martie) și „Anna Karenina” (2012, 25 martie).

Primăvara iubirii


Câte două filme romantice, duminica, de la ora 16:00, din 19 martie

De la mijlocul lunii martie încolo, DIVA ne umple după-amiezele de duminică cu două filme romantice, difuzate unul după altul. Seria continuă și în luna aprilie. Astfel, pe 19 martie, facem cunoștință cu „Prințesa fugară” („A Royal Runaway Romance”, 2022, în care o prințesă ajunge în America, pe urmele unui pictor din Chicago, dar acolo se îndrăgostește de bodyguardul ei), apoi pășim în „Capsula timpului” („Romancing the Birthday Girl”, 2021). Apoi, pe 26 martie, avem parte de „Doar un sărut” („Just One Kiss”, 2022, două mame fac pe pețitoarele și își cuplează copiii, în speranța că între ei se va înfiripa o poveste de dragoste), urmat de o lecție despre „Cum să spargi gheața” („Fashionably Yours”, 2020). 



Filme dramatice, despre probleme de familie, inspirate de cărți și de cazuri reale 


Miercurea, de la ora 21:00, din 1 martie

În martie, la DIVA, serile de miercuri vor găzdui o serie de filme dramatice, inspirate de realitate sau adaptări literare, în care probleme serioase amenință familiile din poveste. Seria începe pe 1 martie, „Acasă, în nord” („North to Home”, 2022), unde trei surori adoptate au parte de o reuniune familială cu năbădăi. 


Pe 8 martie, două fete sunt „Răpite de tatăl lor” („Stolen by Their Father”, 2022), iar mama lor  –  Lizbeth (Sarah Drew, din „Anatomia lui Grey”) – pornește o luptă disperată, încercând să le aducă înapoi din Grecia. Filmul cutremurător este inspirat de un caz real, din 1994, despre care Lizbeth Meredith a scris și o carte autobiografică (publicată în 2016).


O altă poveste bazată pe fapte reale este „Lăsată să moară: Povestea lui Ashley Reeves” („Left for Dead: The Ashley Reeves Story”, 2021, 15 martie). Eroina titulară este o adolescentă care trebuie să lupte de trei ori pentru viața ei – într-o pădure, la spital și apoi la tribunal. Jennie Garth (din „Beverly Hills 90210”) joacă rolul mamei lui Ashley. Seria de povești dramatice difuzate miercurea, pe DIVA, se încheie cu „Împreună cu orice preț” („Rise and Shine, Benedict Stone”, 2021, 22 martie) și „În inima problemei” („Heart of the Matter”, 2022, 29 martie).


Seriale care continuă: 


„Pompierii din Chicago” („Chicago Fire”), sezoanele 4, 5 și 6 (2015-2018) - De luni până vineri, de la ora 15:50, câte două episoade 

Serialul despre viețile profesionale și personale ale pompierilor, paramedicilor și echipelor de salvare și descarcerare care împart aceeași clădire (în Chicago) continuă, la DIVA. Sezonul 5 debutează pe 7 martie (de la ora 16:50), iar seria a șasea începe pe 22 martie, la aceeași oră. Toate aceste trei sezoane conțin episoade crossover cu serialele „Camera de gardă”, „Chicago P.D.” și „Chicago Justice” (care fac parte din aceeași franciză).


„Blanca”, sezonul 1 (2021) - Lunea, de la ora 21:00

Cele șase episoade o au în prim-plan pe Blanca Ferrando (Maria Chiara Giannetta), o tânără care a orbit în copilărie, în urma unui incendiu. Blanca se folosește de abilitățile ei auditive și analitice excepționale, pentru a ajuta poliția din Genova. Serialul italian polițist din 2021)este inspirat de seria de romane ale scriitoarei Patrizia Rinaldi. 


„Durere și vindecare” („Nurses”/„Enfermeras”, 2019) - De luni până vineri, de la 17:50, câte două episoade. Ultimul episod este programat pe 31 martie.

Acțiunea de la Spitalul Universitar Santa Rosa este în toi, în noile episoade ale telenovelei columbiene, din luna martie. Gloria îi mărturisește Anei adevărul despre ce s-a întâmplat în ziua în care a murit Diego, Helena încearcă să-și dea demisia de la spital, iar veștile despre coronavirus devin din ce în ce mai alarmante. Serialul se termină pe 31 martie, la DIVA, cu episoadele 127 și 128, în care Garnica trebuie să se supună la diverse teste (și nu se simte deloc bine în rolul de pacient), Daniel îi spune Gloriei ce simte pentru ea, iar Carlos și María Clara au un anunț important de făcut.

Grila de programe completa pentru luna martie 2023 este disponibila mai jos.