republica dominicana

Dacă vrei să treci o țară din Caraibe pe lista ta de călătorii, există o mulțime de motive pentru a alege Republica Dominicană.

Împărțind insula Hispaniola cu vecinul său Haiti, este cea mai diversă destinație din Caraibe, cu lanțuri muntoase, râuri și plaje tropicale.

Națiunea insulară se mândrește și cu o coastă impresionantă de 1.609 km și, potrivit Nature Conservancy, găzduiește 5.600 de specii de plante și 300 de tipuri de păsări. Pe lângă natura, Republica Dominicană are o moștenire gastronomică variată, bazându-se pe rădăcinile sale taino, africane și europene.

„Republica Dominicană este un paradis”, spune ministrul Turismului, David Collado.

„Are plaje frumoase, bucătărie grozavă și, de asemenea, partea culturală. Dar cel mai important și cel mai bun lucru din țara noastră este oamenii noștri.”

Toți acești factori au atras turiști aici în număr record, cu 8,5 milioane de vizitatori doar în 2022. De fapt, aceasta este o creștere cu 10% față de nivelurile din 2019 înainte de pandemie, marcând o redresare uluitoare pentru sectorul turistic al țării.

Deci, cum a obținut Republica Dominicană rezultate atât de bune? „În mijlocul pandemiei, am dezvoltat două strategii”, spune Collado.

„Una a fost să ne recuperăm turismul și să ne concentrăm pe sosirea turiștilor. Și în timp ce lumea își revenea, am decis să ne consolidăm infrastructura, inclusiv toate plajele noastre.” Aceste noi dezvoltări au contribuit la consolidarea națiunii din Caraibe ca o necesitate pentru iubitorii de soare, mare și relaxare.

Dacă plănuiți o evadare în Caraibe, punctul de plecare ar trebui să fie capitala Santo Domingo. Datorită istoriei sale coloniale - a devenit prima așezare europeană a Americii când a fost colonizată de Cristofor Columb în 1492 - capitala țării este un amestec de arhitectură istorică și modernă, cu clădiri din secolul al XVI-lea care se confruntă cu structurile secolului XX.

Cu o asemenea abundență de natură, nu este de mirare că Republica Dominicană s-a orientat spre ecoturism.

Unul dintre cele mai frumoase orașe stațiune este Jarabacoa, care se află într-o regiune muntoasă la o altitudine de 530 de metri. Jarabacoa – adică „locul apelor” în Taino – găzduiește cel mai înalt munte din Caraibe, Pico Duarte. Veți găsi aici temperaturi mai răcoroase, așa că este un loc grozav de evadare dacă plaja devine prea mult.

Dacă doriți să scăpați de aglomerația din stațiunile populare de pe plajă, cum ar fi Punta Cana, atunci ar trebui să vă îndreptați spre Pedernales. Situat în extremul sud-vest al țării, aproape de granița cu Haiti, Pedernales este un refugiu pentru iubitorii de natură.

Pedernales este un astfel de loc, dar depuneți efortul de a vizita și vă puteți aștepta să vedeți câteva obiective minunate. Acestea includ flamingo, broaște țestoase și chiar rechini la Laguna de Oviedo (un lac cu apă sărată), în timp ce la Lago Enriquillo - un lac hipersalin, care este cel mai mare din Caraibe - veți găsi crocodili americani.