selgros arena bucătarilor

Selgros Cash & Carry donează peste 2.000 de meniuri gătite de 12 chefi de renume și profesioniști în artele culinare către persoane şi familii aflate în dificultate din județul Brașov, într-o nouă ediție a proiectului de responsabilitate socială Arena Bucătarilor, Din Pasiune pentru OAMENI.

Evenimentul are loc în perioada 31 ianuarie – 2 februarie, în Centrul Gastronomic Arena Bucătarilor din incinta magazinului Selgros Brașov. Momente reprezentative din cadrul pregătirilor și livrărilor vor fi transmise live pe pagina de Facebook Selgros România, sub deviza #FiecareDintreNoiFaceDiferenta.

„Anul acesta am decis să continuăm maratonul faptelor bune, organizând o nouă ediție a proiectului de CSR Arena Bucătarilor, Din Pasiune pentru OAMENI. Rămânem implicați în comunitățile în care activăm, dar și în dezvoltarea gastronomiei românești. Credem că ambele sunt esențiale pentru misiunea Selgros. Ne bucurăm ca împreună cu cei 12 chefi bucătari și profesioniști în gastronomie – membri ai juriului Arena Bucătarilor și premianți ai concursului – să dăm înapoi ceva comunității și mai ales celor care au mai mare nevoie de acest lucru”, a declarat Robert Hellwagner, CEO Selgros România.

Meniurile vor fi pregătite de o serie de chefi bucătari de renume: Chef Ioan Florescu, Chef Victor Melian, Lady Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cristian Dumitru, Maestru Cofetar Mihaela Ruxanda, Chef Bogdan Cozma și Chef Emanuel Mocan. Acestora li se vor alătura câștigători ai celei de-a XII-a ediții a concursului Arena Bucătarilor: Dadiana Munteanu (locul I, seniori), Paul Antohi (locul I, juniori) și David Toader (locul III, juniori). De asemenea, va fi prezent și Radu Darie, fondatorul Atelierului de Tarte din București

În cadrul acestui proiect, Selgros asigură peste 1.300 kilograme de produse alimentare la cele mai înalte standarde de calitate și prospețime, precum și logistica necesară pentru prepararea meniurilor. Peste 40 de voluntari, majoritatea din echipa Selgros, vor participa atât la pregătiri, cât și la livrarea celor 2.000 de porții către beneficiari. 

Inițiativa se desfășoară în colaborare cu instituții, asociații și centre din județul Brașov care au în îngrijire persoane aflate în dificultate: Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Fundația Bucuria Darului, Hospice Casa Speranței Brașov, Asociația pentru Demnitatea Omului și Familiei Brașov, Asociația Filantropică Medical - Creștină „Christiana”, Casa „Daniel”, Asociația „Speranța pentru Copii”, Asociația „Kastel” și Asociația Centrul Rezidențial pentru Vârstnici MARIA.

Arena Bucătarilor este una dintre cele mai prestigioase competiții destinate bucătarilor profesioniști, oferindu-le șansa de a-și etala creativitatea și de a se duela pentru un loc pe podiumul gastronomiei românești. Concursul organizat de Selgros începând din 2010 reprezintă un etalon al profesionalismului și al excelenței în arta culinară, compania fiind implicată activ în dezvoltarea gastronomiei românești și creșterea noii generații de profesioniști în domeniul culinar. În noiembrie 2022 a avut loc cea de-a XII-a ediție a competiției Arena Bucătarilor.

În 2021, luând în considerare contextul pandemic, Selgros a decis să transforme celebrul concurs într-un proiect de responsabilitate socială, donând peste 2.000 de meniuri gătite de maeștri culinari de renume către persoane și familii aflate în dificultate din județul Brașov.