putin

Site-urile mass-media de stat ruse care au difuzat marți discursul președintelui Vladimir Putin către cele două camere ale parlamentelui țării au suferit o întrerupere în timpul discursului său.

Jurnaliștii Reuters din mai multe locații nu au putut accesa site-ul Companiei de radio și televiziune de stat din întreaga Rusie (VGTRK) sau platforma de transmisie în direct Smotrim pentru anumite perioade în timpul discursului.

Un mesaj de pe site-ul VGTRK spunea că „se fac lucrări tehnice” în timp ce site-ul Smotrim nu se încarca.

Cu puțin timp înainte de începerea discursului, canalele de televiziune de stat au difuzat un segment despre pregătirile tehnice care au loc pentru difuzarea discursului, spunând că fluxul în direct va fi transmis pe toate canalele TV majore din Rusia.

Agenția de presă administrată de stat RIA Novosti a declarat că întreruperea a fost rezultatul unui atac de refuz de serviciu distribuit (DDoS).

Reuters nu a putut verifica în mod independent motivul întreruperilor.

Președintele rus Vladimir Putin a susținut marți discursul său anual în fața parlamentului de la Moscova că Rusia se află într-o perioadă dificilă, că și-a dorit pacea dar că Occidentul a avut alte planuri, acuzând cancelariile occidentale că vor transformarea conflictului din Ucraina în unul global, conform jurnaliștilor Hotnews.

Putin a acuzat totodată Occidentul că utilizează conflictul în Ucraina pentru a 'termina' Rusia, susţinând totodată că occidentalii poartă 'responsabilitatea' pentru escaladarea situaţiei în Ucraina şi între Moscova şi Occident.

Înainte de aceasta, el a afirmat că rămâne hotărât, la un an după declanşarea ofensivei în Ucraina, să continue campania, în timp ce armata sa se confruntă cu probleme de luni de zile pe câmpul de luptă, în pofida mobilizării a sute de mii de rezervişti.