collective trojena

In zona montana Neom din Arabia Saudita au inceput lucrarile de amenajare pentru Collective Trojena, o statiune ecologica sau un eco-retreat glamping. Lucrarile se desfasoara in ritm alert si statiunea va fi disponibila incepand cu anul 2026.

Collective Trojena va fi o statiune turistica administrata de Collective Retreats, o companie americana din industria ospitalitatii in aer liber. Aceasta proprietate va fi 100% sustenabila si va oferi oaspetilor sai sejururi de neuitat in mijlocul naturii si acces deplin la frumusetea Trojenei, o locatie montana aflata la 50 de km de Golful Aqaba.

Statiunea ecologica va oferi 60 de spatii de cazare in aer liber si zone de intalnire, socializare si servit masa cu focuri de tabara si fantani cu jocuri de apa. Pe tot parcursul anului, oaspetii vor avea acces deplin la activitati in aer liber precum schiul si snowboardingul, parapanta, ciclismul montan, drumetiile si sporturi nautice diverse. De asemenea, vor putea participa la diverse activitati culturale si artistice, vor putea viziona filme sau asculta muzica.

Conform The National News, Peter Mack, directorul executiv al Collective Retreats a declarat ca la baza acestui proiect se afla ideea de a oferi turistilor posibilitatea de a se bucura de frumusetea extraordinara a naturii. Trojena ofera cadrul perfect pentru a indeplini acest obiectiv, fiind locatia montana ideala. Astfel, turistii se vor convinge ca o vacanta nu trebuie sa fie doar atractiva, ci poate fi si o experienta de neuitat in mijlocul naturii.

Amplasata in Neo, Trojena este o statiune turistica sustenabila care va fi alimentata cu energie solara si eoliana, va avea instalatii de desalinizare a apei si procesarea in saramura a deseurilor. Este prima de acest gen din Orientul Mijlociu si va fi comparabila cu cele din Colorado, Texas si New York. Philip Gullett, director executiv la Trojena, a mentionat ca noua statiune Collective va fi o experienta inedita de retragere in natura, proiectul Neom bazandu-se pe protectia mediului si durabilitate.

Pentru cartierul Oxagon al proiectului Neom, a fost facut public planul de a construi un hotel futurist, Yotel, cu paturi inteligente care economisesc spatiul. De asemenea, in aceasta statiunea a mai fost anuntata constructia unui hotel de lux, The Chedi Trojen.