Xiaomi a organizat joia trecută în București un eveniment de lansare pentru cele mai recente telefoane din seria Redmi Note 12.

Spre deosebire de competitorii săi, Xiaomi tratează telefoanele din gama sa de mijloc la fel cum o face și cu modelele premium. Având în vedere că prețul acestei game este cel care ar atrage un potențial cumpărător, e de înțeles de ce seria Redmi Note 12 a primit atenția cuvenită.

Într-un eveniment ce a ținut aproximativ 1 oră, Xiaomi a transformat în vedete cele 5 telefoane care au ajuns pe piața de la noi. De fapt doar patru, căci modelul Redmi Note 12s se va lansa în luna mai.

La eveniment ne-am bucurat de prezența lui Andrzej Gladki, deputy general manager al Xiaomi pentru CEE & Nordics Europe. El ne-a spus că România este una din cele mai importante piețe pentru producătorul chinez. Și trebuie să adăgăm că nu degeaba Xiaomi se află în top 5 producători de telefoane mobile de la noi. 

Pe piața de la noi Xiaomi s-a lansat cu modele de midrange care au convins publicul, producătorul continuând apoi să lanseze și modele din gama de top. 

Revenind la seria midrange, am avut ocazia în ultimii ani să testez mai multe modele și pot confirma că, într-adevăr, Xiaomi a inclus funcții premium, disponibile pe alte telefoane de top de la concurență, pe aceste modele. Diferența este prețul ... telefoanele din seria Redmi Note se găsesc pe piață la jumătate de preț.


Vedeta prezentării de joi seara a fost modelul Redmi Note 12 Pro+ 5G, telefon cu un sistem triplu de camere. Dotat cu o principală, cu adevărat de nivel flagship, cu o rezoluție de 200MP și OIS, o cameră ultra-wide și una macro. 

Dispozitivul își propune să redefinească fotografia pe segmentul upper mid-range și adevărul este că e greu de găsit un telefon din gama medie care să vină cu un astfel de senzor și cu capabilități de stabilitate optică.

Modelul Redmi Note 12 Pro 5G oferă o experiență excelentă de fotografiere, datorită senzorului IMX766 cu OIS, camerelor ultra-wide și macro, tot acest setup fiind ideal chiar și în situații în care lumina este scăzută. Algoritmii puternici AI, vitezele ridicate de procesare a imaginilor și alte caracteristici îmbunătățesc semnificativ experiența generală de utilizare a camerelor.

Pe parcursul prezentării cei de la Xiaomi au pus accent pe capabilitățile camerei foto de pe modelul PRO+ 5G dar și a senzorului de 200 MPX de pe telefon. Că avem camere pentru telefoane cu mulți megapixeli, asta știm de mult. Fără să le numească, în cadrul prezentării ni s-a spus că același senzor wide de pe camera din spate a fost folosit și pe alte flagship-uri de la concureță. Acum el a ajuns pe un midrange de top, ceea ce e impresionant.

Cum spuneam, degeaba ai un senzor de 200 de MPX dacă telefonul nu are stabilizare optică. Spre deosebire de modelele din anii precedenți, seria Redmi Note 12 Pro are și funcție OIS. Rezultatele foto sunt impresionante în condiții de iluminare bună și stabilizarea, spre deosebire de seria anterioară, își face simțită prezența. Am butonat ceva vreme telefonul și am fost plăcut impresionat de zoom-ul de pe cameră. 

Nu voi insista foarte mult pe capabilitățile foto, pentru că vei putea citi un review complet în zilele următoare pe itmaniatv.com.

Frații mai mici din serie se diferențiază prin senzorii incluși. Modelul Pro standard are un senzor IMX766 de 50 MPX. Modelul Redmi Note 12 5G are un senzor principal de 48 de megapixeli iar cel cu 4G, un senzor de 50 de MPX. Restul senzorilor de pe spate, pe toate cele 4 modele sunt reprezentați de o cameră ultra-wide de 8MP și o cameră macro de 2 mpx. Pe partea de selfie veți găsi un senzor de 16 mpx pe modelele PRO și unul de 13 mpx pe modelele standard.

Toate modelele au o baterie de 5000 mAh dar se diferențiază când vorbim de tehnologia de încărcare. Modelul Pro+ 5G are un suport uimitor de 120W Hypercharge (adică telefonul se încarcă extrem de rapid, cam 15 minute după cum spun reprezentanții companiei). Versiunea PRO standard are suport pentru încărcare turbo la 67W în timp ce frații standard mai mici au suport de 33W. De precizat că nu există suport pentru încărcare wireless. De reținut că toate telefoanele Xiaomi Redmi Note 12 au atât cablul de încărcare cât și acumulatorul în cutie. Mai găsiți acolo și o husă standard, în timp ce pe ecran este lipită deja o folie de protecție.

Un alt aspect cu care se laudă seria de telefoane este ecranul cu o rată de refresh de 120 de HZ, funcție ce nu o găsești încă pe telefoane de top, de exemplu.

Alte diferențe, sunt, evident, și la partea de procesor ... care justifică și diferențele de preț între cele 4 modele. Evident, un procesor bun este necesar dacă vrei să oferi și procesare a imaginii.

Prețurtile telefoanelor din serie încep de la 899 de lei și ajung la 2299 de lei, pentru modelul cel mai performant. Am scris mai multe despre ele aici iar în curând vei putea citi și o recenzie detaliată despre telefoane.