the last of us

Sezonul 1 The Last of Us s-a încheiat cu un episod final uluitor al adaptării jocului. În timp ce recenziile în ansamblu au fost copleșitor de pozitive, unii fani și-au împărtășit gândurile despre momentele din joc care nu au ajuns totuși în serial.

În timp ce cei infectați și-au făcut apariția în serial în niște secvențe cu adevărat terifiante, multe dintre momentele în care au apărut au fost tăiate. De exemplu, în The Last of Us episodul 8, confruntarea lui Ellie și David cu ei în Silver Lake nu a fost adaptată. Apoi, în finalul sezonului, a fost tăiată o întreagă secțiune în care Ellie și Joel se luptă cu acești infectați înainte de a ajunge la spital.

Fanii serialului TV au fost foarte împărțiți cu privire la ce să creadă despre asta după difuzarea finalului și au stârnit o dezbatere pe Reddit. „Cam dezamăgit că nu s-au pus în confruntarea finală cu cei infectați în tunel înainte de a fi prinși de licurici ca în joc”, a scris unul.

„Au eliminat jumătate din atmosfera din serial cu asta, am simțit mai puțină frică pentru personaje în general și am fost bine cu asta, dar „este vorba despre oameni” pentru mine este o scuză pentru constrângeri bugetare”, a subliniat un altul. „[Acesta este singurul] motiv pentru care pot să cred că nu i-am văzut prea mult. Probabil că următorul sezon nu va fi diferit.”

„Înțeleg că unii oameni spun că au întâlnit infectații în afara ecranului... dar dacă plasează majoritatea întâlnirilor infectate în afara ecranului, publicul uită că infectați au fost vreodată problema, făcând vindecarea mai puțin semnificativă”, a argumentat un al treilea.

Cu toate acestea, alții au apărat ceea ce serialul HBO a ales să adapteze. „Cea mai bună adaptatare de la joc video la film care a fost făcută vreodată și oamenii încă se plâng”, a scris unul. „Doamne, nimeni nu este pur și simplu recunoscător că am ajuns în sfârșit la punctul în care rahatul asta este bine făcut?”


Un alt utilizator pasionat a argumentat: „În timp ce sunt dezamăgit de o adaptare care nu include părțile tale preferate din materialul sursă, dar așa funcționează adaptările. Filmele/emisiunile care încearcă să urmărească materialul sursă beat for beat de obicei eșuează. Ce funcționează într-un joc video sau o carte nu va funcționa întotdeauna pe ecran. Excluderea anumitor lucruri în scopuri de ritm, buget, suspendare a neîncrederii etc. nu înseamnă că emisiunea a făcut ceva greșit.”

Aceasta nu este singura dezbatere The Last of Us care a făcut furori, cu telespectatorii împărțiți dacă decizia lui Joel din final a fost corectă. Între timp, distribuția și creatorii au început deja să discute despre planurile lor pentru The Last of Us sezonul 2, inclusiv despre modul în care Bella Ramsey nu va fi redisștribuită  când ar putea începe filmările.