Ovidius Clinical Hospital

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, se extinde în această primăvară prin inaugurarea unui Centru de Oncologie și Radioterapie și a unui Centru de Cardiologie Interventională și Chirurgie Cardiovasculară. 

Aceasta reprezintă cea mai mare investiție privată în domeniul sănătății din Sud-Estul României din 1989 și până în prezent, cu o valoare totală de 28 de milioane de euro.

Încă de la inaugurarea sa, în anul 2014, Ovidius Clinical Hospital și-a câștigat reputația prin orientarea către nevoile pacientului și prin calitatea actului medical, bazată pe un diagnostic prompt și tratamente eficiente, medici cu experiență și tehnologie de ultimă generație. 

Pentru primăvara acestui an, Ovidius Clinical Hospital pregătește extinderea activității și a serviciilor medicale oferte prin deschidereea a două noi centre specializate - Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH și Centrul de Cardiologie Interventională și Chirurgie Cardiovasculară OCH. 

”Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare și oncologice sunt pe primele locuri în incidența și creșterea numărului de cazuri, așa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale ale dobrogenilor, așa cum am făcut-o din prima zi. Ovidius Clinical Hospital este un spital privat în care acționariatul este alcătuit dintr-un colectiv de medici care și-au dorit, pentru ei și pentru pacienți, un mediu spitalicesc „sănătos”. 

Așa că spitalul este după chipul și asemănarea acelora care și l-au imaginat și apoi l-au făcut să devină realitate. Avem medicii noștri și avem medici-colaboratori din zonă, dar și din centre de medicină din țară, precum București sau Târgu Mureș. Suntem la același nivel cu orice spital din vest, așa că ofertele făcute unor foști absolvenți ai Universității „Ovidius” au avut ca urmare faptul că reușim să îi aducem acasă, cu tot cu experiența însușită în vestul Europei! 

Tot ceea ce am făcut și vom face este pentru ca pacienții să fie în permanență în siguranță. Știm că renumele se obține prin performanță, vrem să facem în permanență performanță medicală și, prin inaugurarea noii clădiri, vom aduce performanța acasă! Pacienții noștri vor beneficia de dotări și tehnologie europeană, de medici care și-au desfășurat activitatea mulți ani în vestul Europei și vor putea fi diagnosticați și tratați la OCH ca în orice alt spital de top din vestul Europei”, a declarat Ș. L. Dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală și unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.


Spitalul va continua să asigure cel mai înalt nivel de tratament medical disponibil, datorită achiziționării celor mai avansate tehnologii în domeniul oncologiei, radioterapiei, cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiovasculare. Această investiție reprezintă un angajament ferm al Ovidius Clinical Hospital de a oferi cele mai bune opțiuni de tratament, în condițiile în care se estimează că până în 2024 va putea prelua aproximativ 140.000 de pacienți anual, de două ori mai mult decât în prezent. În același timp, odată cu inaugurarea celor două centre, vor fi create 250 de locuri de muncă noi, iar Ovidius Clinical Hospital va ajunge astfel la peste 700 de angajați și colaboratori în perioada 2023-2024. 

”Vorbim despre o investiție totală de 28 de milioane de euro, cea mai mare în domeniul sănătății din Sud-Estul României din 1989 și până în prezent, din care 8.1 milioane de euro am alocat doar pentru a achiziționa cele mai noi și performante modele de tehnologie medicală în cardiologie intervențională, chirurgie cardiovasculară, imagistică și radioterapie. 

Avem convingerea că toate aceste dotări pentru care am alocat o proporție importantă din bugetul investiției se traduc în diagnostic de precizie și tratament modern pentru pacient, dar și în condiții optime de desfășurare a activității pentru medicii specialiști care au venit din centre universitare mari din Europa pentru a profesa la Ovidius Clinical Hospital. Astfel, #AducemPerformanțaAcasă aici, în județul Constanța, și, de fapt, în regiunea Dobrogea, de unde provin pacienții noștri”, a completat dr. Bogdan Pană, director de Cercetare și Dezvoltare în cadrul Ovidius Clinical Hospital.


 Înființat în 2014 cu o investiție de 6 milioane de euro, Ovidius Clinical Hospital a continuat să crească și să se adapteze nevoilor medicale ale pacienților din zonă. Astfel, în 2019 a fost inaugurată Policlinica OCH din Constanta, o investiție de peste un milion euro, ce include imagistică de înaltă performanță, iar în 2020 spitalul a crescut capacitatea de spitalizare cu o investiție de aproximativ 800.000 euro. Din anul 2022 în cadrul Policlinicii OCH Constanța funcționează și Centrul de Medicină Maritimă, o investiție de aproximativ două milioane de euro, iar începând cu primăvara anului 2023, spitalul pune la dispoziția pacienților servicii medicale noi, prin deschiderea Centrului de Oncologie și Radioterapie OCH și a Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH.

CP