telekom mobile

Fondul european de investiții Accession Capital Partners (ACP) este în discuții pentru cumpărarea Telekom România Mobile.

Citând surse de pe piața financiară, Ziarul Financiar relatează că ACP și Telekom și principalul său acționar Deutsche Telekom au convenit asupra unei tranzacții, care este acum în analiza Consiliului Concurenței din România.

Telekom România a finalizat vânzarea unui pachet de 54% din acțiunile sale de telefonie fixă TKR către Orange pentru 268 de milioane de euro în octombrie 2021.

De atunci, a încercat să-și vândă și operațiunea de telefonie mobilă, care până în prezent a atras interesul, printre altele, din partea PPF Group.

Deutsche Telekom care este acţionarul final al structurii care deţine Telekom România, încearcă de peste un an de zile să vândă şi afacerea de telefonie mobilă. S-au purtat discuţii cu PPF, fondul de investiţii din Cehia care deţine un operator telecom în Cehia, iar în România deţine clădiri de birouri şi PRO TV. 

În negocieri a mai fost şi fondul de investiţii United, deţinut de un milionar sârb, care deţine mai multe companii de telecom în Balcani, dar care se spune că nu ar fi fost agreat de autorităţile de la Bucureşti, având în vedere contextul geopolitic.

Rezultatele Telekom Romania Mobile pe întreg anul 2022:venituri totale de 306,4 milioane de euro și EBITDA în creștere cu 25%

Telekom Mobile a înregistrat 4,16 milioane de abonați și utilizatori de cartele preplătite, în creștere cu 12,9%, la finalul anului 2022, față de 31 decembrie 2021, ceea ce echivalează cu o creștere netă de aproape jumătate de milion de utilizatori ai serviciilor mobile.

La sfârșitul celui de-al patrulea trimestru, Telekom Mobile avea 1,85 milioane de abonați (în creștere cu 6,9% față de anul precedent) și 2,31 milioane de utilizatori prepaid (în creștere cu 18,2% față de anul precedent).

Anul trecut, EBITDA a crescut cu 25% față de anul precedent, ajungând la 38 milioane de euro, ca urmare a eforturilor consecvente și continue de creștere a eficienței operaționale și financiare.

Telekom Mobile a înregistrat în 2022 venituri totale de 306,4 milioane de euro, în scădere cu 2,9% față de 2021.

Peste 80% dintre clienții care au interacționat cu Telekom au confirmat că sunt foarte mulțumiți de serviciile primite, confirmând că promisiunea ”Mobil așa cum vrei. Simplu și corect” își atinge scopul, strategia companiei fiind corect aleasă.

Telekom Mobile și-a îmbunătățit în mod constant rețeaua 4G / 4G+, oferind o acoperire extinsă pentru serviciile de date. De asemenea, compania continuă lucrările de conectare a stațiilor de bază la panouri fotovoltaice, înlocuind sursele actuale de energie cu unele regenerabile. Telekom Mobile are deja peste 15% din stațiile de bază echipate în acest mod, fiind lider în România.

În ultimul an, calitatea rețelei Telekom Mobile s-a îmbunătățit în 1.200 de localități cu 10,6 milioane de locuitori. Acoperirea 4G a depășit 98% din populație. În plus, în august 2022, Telekom Mobile a introdus apelurile de voce VoLTE (4G). Ca urmare, clienții se pot bucura de o experiență de voce mobilă mai bună și de viteze mai mari de transfer de date.