Delirul România TV privind dezbaterea sa legată de moartea jurnalistei Iulia Marin de la Libertatea continuă.

După un protest public semnat de mii de oameni, cu privire la discursul de ură legat de capacitățile jurnalistei de a își face meseria deși era dignosticată cu boli de sănătate mintală, postul România TV s-a transformat într-o victimă. 

Jurnaliștii Hornews notează că membrii Consiliului Național al Audiovizualului au discutat, marți, sesizările făcute în cazul emisiunii realizate de Victor Ciutacu la România TV, unde moartea jurnalistei Iulia Marin a fost calificată prin fraze precum: „Oamenii ăia sunt tulburați psihic, produceau materiale de presă”, „Pixul domnișoarei Marin e o armă. Care folosită cu ticăloșie poate distruge destine”, „Rătăcită promovată ca experiment de presă” sau „N-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”.

La ședință a luat parte și Victor Ciutacu, care a susținut aceleași teze, i-a acuzat pe membrii CNA de lipsă de imparțialitate, a reclamat că a fost chemat pentru a i se face un rechizitoriu și i-a întrerupt constant pe membrii CNA, astfel că ședința s-a transformat într-un haos.

Ședința CNA - în care Victor Ciutacu le-a răspuns ironic membrilor Consiliului - s-a încheiat brusc, fără o concluzie, transmisiunea pe pagina de Facebook fiind oprită.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat cu 100.000 de lei, adică 20.000 de euro, postul România TV, pentru două dintre emisiunile realizate de Victor Ciutacu .

Libertatea, locul unde Iulia Marin lucra înainte de moartea sa, a scris că CNA a decis joi, cu 6 voturi, ca postul de televiziune să fie amendat cu 100.000 de lei pentru defăimarea jurnalistei Iuliei Marin „pe baza afecţiunilor medicale” (Art. 47 – 4 din Legea audiovizualului). Printre alte afirmații făcute în primele două emisiuni (19 și 20 aprilie), singurele ediții România TV analizate de CNA până acum, au fost:  „Ne întrebăm dacă e normal ca un om bolnav psihic, cu grave tulburări comportamentale să presteze la vedere în presă” „N-aș lăsa un om cu probleme psihice să lucreze la mine”.

Cum a ajuns Romania TV să se victimizeze ?

După protestul a mii de oameni din presa de la noi, dar și asociații, ONG-uri, redacții, personalități și așa mai departe RTV și Victor Ciutacu s-au transformat în ce știu ei mai bine să facă: au devenit victime.

Victor Ciutacu și România TV au continuat delirul printr-o așa zisă întreupere de 1 minut a transmisiei postului. 

România TV scrie pe site-ui ei că va contesta amenda primită de la CNA. În purul stil caracteristic, RTV spune că "ancheta" privind moartea jurnalistei Iulia Marin nu se va opri iar romanii vor afla curând circumstantele în care jurnalista s-a stins din viaţă prematur, la cea de-a patra tenativă de sinucidere.

Contrele dintre România TV și Libertatea continuă într-un întreg schimb de replici și articole lungi printre care și reacția ziarului publicată aici !

Bătălia transformată într-un circ de prost gust de România TV pare că e foarte departe de a se încheia. Postul pare că nici acum nu realizează de fapt ce este în neregulă ... probabil pentru că așa știe să facă bani.

Pentru că la România nu lucrează, se pare, ziariști sau jurnaliști au scris alții mai frumos:

În mlaștina lor - Spotmedia

RTV, televiziunea „folosită cu ticăloșie” - Revista 22