hard disk playstation 5

Spațiul de stocare insuficient este o problemă nu doar pentru calculatoare ci și pentru console. În cazul unui computer dacă ai nevoie de mai mult spațiu soluția ar fi înlocuirea componentelor hardware. În mod îmbucurător pentru cei care au o consolă există posibilitatea de a extinde memoria internă. Samsung spune că are un hard disk rapid cu ajutorul căruia consola ta PlayStation 5 poate fi upgradată.

Hard diskul încorporat într-un PS5 are o capacitate oficială de 825 GB (667 GB alocați pentru jocuri) și o viteză de citire de 5.500 MB/s. Sony confirmă că placa de bază a consolei acceptă hard diskuri care operează cu viteze de până la 1.000 MB/s mai rapide. Așa că de ce să nu folosești acea putere suplimentară și să oferi în același timp o răcire mai bună pentru consola ta PS5?

Hard diskul Samsung 980 Pro Heatsink are viteze maxime de 7.000 MB/s pentru citire și 5.100 MB/s pentru scriere ce depășesc semnificativ cerințele PlayStation 5, astfel încât se profită la maximum de hardware-ul consolei tale. Este marcat drept „Compatibil cu PlayStation 5", iar versiunea de 2 TB are o capacitate de două ori mai mare decât hard diskul încorporat. Dispune și de tehnologia Heatsink pentru a reduce încălzirea PS5 în timpul celor mai intense sesiuni.

În ciuda tuturor beneficiilor înlocuirii hard diskului, jucătorii de pe console ar putea ezita să facă acest lucru. Totuși, nu trebuie să-ți faci griji. Înlocuirea unui hard disk cu unul marcat drept compatibil nu anulează garanția. Acest lucru se datorează faptului că procesul este simplu și implică doar îndepărtarea panoului lateral și înlocuirea hard diskului în locul său dedicat. Acțiunile care ar putea anula o garanție presupun o dezasamblare semnificativă a consolei. Conform politicii Sony, înlocuirea hard diskului nu se califică drept o astfel de acțiune datorită simplității sale.

Serios – înlocuirea hard disk ului unui PS5 este extrem de simplă. În afară de Samsung 980 Pro Heatsink prezentat mai sus, vei avea nevoie doar de niște spațiu (cum ar fi o masă curată) și de o șurubelniță în cruce Philips nr. 1. Întregul proces durează doar câteva minute și va fi compensat curând de beneficiul unor timpi de încărcare mai rapizi.

Desigur, în cazul în care crezi că nu te descurci, ai putea să spui „pas" – este alegerea ta – dar Sony demonstrează în scurtul videoclip de mai jos cât de ușor este să înlocuiești un hard disk: