digi spania

Operatorul român de telecomunicații Digi a atins o altă piatră de hotar în Spania, una dintre piețele vest-europene spre care și-a îndreptat atenția în urma vânzării activelor sale din Ungaria către 4iG în 2022.

El Economista relatează că compania a depășit 4 milioane de clienți de telefonie mobilă în țara iberică la sfârșitul lunii martie, totalul crescând cu 24% în ultimul an.

Între timp, rețeaua sa de fibră ajunge deja la 6,5 milioane de case la nivel național, peste 5 milioane putând primi servicii de până la 10 Gbps. Într-adevăr, Digi este primul operator din Spania care oferă viteze atât de mari de descărcare.

De asemenea, Digi a angajat peste 250 de profesioniști până acum în acest an în Spania, ceea ce a adus forța de muncă totală la 6.250. În plus, are acum peste 4.000 de puncte de vânzare.

Având în vedere traiectoria menționată mai sus și cu peste 4.000 de puncte de vânzare în Spania, DIGI se așteaptă să depășească un milion de clienți de fibră până la sfârșitul lunii aprilie. Deocamdată, DIGI a recunoscut că „rezultatele sale bune” au fost obținute „ prin concentrarea pe asigurarea faptului că clienții săi se bucură de cea mai bună propunere posibilă, cu produse și servicii foarte competitive și de calitate, întotdeauna la cel mai bun preț și fără litere mici” . Ca exemplu al acestei strategii comerciale, în primul trimestru al anului operatorul a lansat un nou produs SMART Fibre cu 500 Mb, la 15 euro pe lună, disponibil în zonele în care operatorul își dezvoltă propria rețea de fibră.

Compania mai subliniază că „și-a îmbunătățit produsele de telefonie mobilă și fibră, astfel încât clienții să se bucure de un preț și mai competitiv”. În acest sens, grupul a promovat My DIGI, noua sa zonă de clienți, mai ales vizuală și intuitivă. Alături de cele de mai sus, și-a pus pe piață și spațiul de stocare DIGI, cu până la 1 TB, pentru ca clienții săi să poată stoca și partaja în siguranță fișiere în cloud la un preț competitiv.

PRO-DIGI Fiber este disponibil în prezent în zonele cu fibră SMART din Comunitatea Madrid, Comunitatea Valenciană, Castilla La-Mancha, La Rioja, Principatul Asturias, Murcia și provinciile Barcelona, ​​​​Zaragoza, Vizcaya, Almería, Cádiz, Jaén, Sevilla, León, Salamanca, Valladolid, Granada, La Coruña, Pontevedra, Málaga, Badajoz, Tarragona și Huelva.

Principalele interese ale Digi se află în România, unde operatorul său RCS&RDS este principalul operator de cablu din țară.

Compabia are o prezență și în Belgia, Italia și Portugalia.

Spania are acum aproape 14 milioane de conexiuni FTTH. Cel mai recent raport al autorității de reglementare CNMC spune că în februarie au fost un total de 13,9 milioane, cu 84.711 adăugate în cursul lunii.

Numărul liniilor FTTH a crescut cu 1 milion în anul până în februarie, în timp ce totalul liniilor DSL a scăzut cu 400.000.

CNMC mai notează că Movistar, Orange (inclusiv Jazztel) și Vodafone (inclusiv Ono) au reprezentat trei sferturi (75,5%) din totalul liniilor din luna februarie.