Smartphone-urile au devenit o parte integrantă din viaţa noastră în ultimul deceniu şi au schimbat felul în care oamenii comunică şi lucrează, devenind centre de date personale pentru aceştia. Totuşi, în comparaţie cu telefoanele din trecut, smarphone-urile încă au un punct sensibil: bateria. 

Dacă primele telefoane mobile moderne puteau fi folosite între patru şi şapte zile fără a fi reîncărcate, astăzi bateria unui smartphone nu rezistă mai mult de două zile fără încărcare. Iar acest lucru este de înţeles, deoarece ecranele mari şi luminoase, procesoarele puternice şi conexiunea rapidă la internet necesită destul de multă energie.

Există vreo modalitate de a schimba modul de funcţionare şi de a oferi utilizatorilor posibilitatea să folosească aceste dispozitive într-un mod mai relaxat, fără nicio grijă? Sau fără a mai fi nevoie să îşi lase telefoanele la încărcat peste noapte, ceea ce inevitabil afectează performanţa bateriei pe termen lung? 

vivo ne împărtăşeşte viziunea sa despre acest subiect, bazată pe lansarea recentă a celui mai nou flagship, vivo X90 Pro, care oferă tehnologie de ultimă generaţie într-un smartphone uşor de utilizat, cu încărcare sigură, certificată de cea mai importantă instituţie din domeniu, TÜV Rheinland.

Ce spun utilizatorii: Producătorii de smartphone-uri ar trebui să se concentreze pe durata de utilizare a bateriei

Înţelegerea nevoilor utilizatorilor este esenţială pentru a putea lansa un produs care să le îndeplinească aşteptările. Conform raportului Deloitte Digital Consumer Trends din 2022, este evident că, pe lângă preţul unui dispozitiv, utilizatorii sunt cel mai interesaţi de smartphone-uri cu baterie cât mai durabilă. Durata de viaţă a bateriei este esenţială pentru utilizatori, iar cercetătorii vivo au ţinut mereu cont de acest lucru. 

Încă de acum 10 ani, când a fost lansată seria vivo X, aceştia s-au străduit să ofere smartphone-uri cu capacitate mare de procesare, dar şi cu baterii durabile. X90 Pro este cel mai nou model din această serie şi reflectă eforturile susţinute ale echipei R&D vivo de a le oferi utilizatorilor baterii excepţionale.

Pentru a înţelege şi mai bine ce îi motivează pe utilizatori să aleagă un anumit model de smartphone, echipa vivo Austria a realizat propriul studiu de piaţă, publicat în ianuarie, anul acesta şi care prezintă concluzii clare cu privire la nomofobie – sentimentul de anxietate resimţit atunci când bateria este (prea) descărcată. 61% dintre repondenţi au declarat că devin anxioşi când bateria telefonului scade sub 10%, iar peste 8 din 10 repondenţi au declarat că este foarte important să poată fi contactaţi oricând. 

Doar o treime dintre repondenţi au declarat că sunt mulţumiţi de bateria telefonului lor, iar 87,4% au spus că ar prefera ca producătorii de smartphone-uri să depună mai multe eforturi pentru a creşte durabilitatea bateriei şi viteza de încărcare. Pe baza opiniilor exprimate, experţii vivo au creat un model de referinţă ce răspunde nevoilor utilizatorilor, care vor avea acum un smarpthone pe care se pot baza oricând.

Tehnologie inteligentă pentru un ritm de viaţă alert

Aşa cum am menţionat mai sus, modelul de referinţă vivo X90 Pro nu are nevoie de încărcare peste noapte, lucru care ar determina uzarea mai rapidă a bateriei şi reducerea performanţei şi capacităţii acesteia. Acest mod de încărcare contribuie la uzura bateriei, cauzată de încălzirea excesivă în timpul încărcării şi care poate fi eliminată foarte uşor prin evitarea sesiunilor de încărcare prelungite.

vivo X90 Pro foloseşte o baterie inteligentă de 4870 mAh, cu tehnologie dual-cell. Aceasta reduce semnificativ uzura în comparaţie cu modulele single-cell, asigurând de la început o durată de viaţă mai mare pentru baterie. Deşi foloseşte o baterie de capacitate mare, X90 Pro păstrează forma subţire şi elegantă cu care s-au obişnuit utilizatorii. Datorită miniaturizării constante a celorlalte componente din smartphone, bateria are mai mult spaţiu disponibil în interiorul dispozitivului.

Priorităţile principale sunt viteza şi siguranţa

Când este folosit încărcătorul inclus de 120W cu fir, vivo X90 Pro se poate încărca până la 50% în aproximativ 8 minute. În plus, utilizatorii care doresc să încarce complet telefonul, au de aşteptat mai puţin de 25 de minute, iar încărcarea are loc în condiţii de siguranţă totală, datorită certificării TÜV Rheinland pentru încărcare rapidă în siguranţă. Iar pentru mai mult confort, vivo X90 Pro poate fi amplasat pe o staţie de încărcare FlashCharge verticală wireless de 50W, telefonul încărcându-se complet în aproximativ 50 de minute.

Aceste performanţe sunt posibile atât datorită design-ului bateriei şi tehnologiei de încărcare, cât şi îmbunătăţirilor şi perfecţionărilor constante aduse sistemului de răcire al telefonului. vivo X90 Pro foloseşte Vapor Chamber Cooling System cu o suprafaţă de 4002 milimetri pătraţi. 

Acesta este cu o treime mai mare decât modelul anterior, facilitând un control mai bun al temperaturii, chiar şi în timpul sesiunilor de încărcare rapidă. Încălzirea din timpul unei sesiuni intense de gaming – când chipset-ul este foarte solicitat – este gestionată mai bine cu ajutorul cadrului placat cu aur, ce reduce temperatura exterioară a dispozitivului cu aproximativ 2 grade Celsius, în special pe marginile telefonului, acolo unde este ţinut în mână.

Măsuri de protecţie pentru utilizare fără griji

Siguranţa este un aspect foarte important la utilizarea smartphone-urilor, iar pentru vivo aceasta este una dintre principalele priorităţi pentru fiecare dispozitiv oferit utilizatorilor. Modelele de referinţă vivo anterioare au fost supuse unor teste riguroase pentru a obţine certificările specifice acestui domeniu, iar X90 Pro nu face excepţie.

Certificarea pentru încărcare în siguranţă este extrem de importantă pentru vivo, alături de calitatea şi siguranţa tuturor produselor oferite utilizatorilor. A obţinut renumita certificare din partea TÜV Rheinland pentru modelul X90 Pro datorită listei vivo cu 24 de criterii exigente de siguranţă, de la interior către exterior. Monitorizarea bateriei, circuitele de încărcare, protecţie la supratensiune, protecţia porturilor, cablul de încărcare şi adaptoarele de încărcare au fost toate supuse unor verificări riguroase pentru a ne asigura că utilizatorii pot folosi în siguranţă smartphone-ul vivo X90 Pro.

Un smartphone bine gândit, cu baterie de calitate şi soluţii de încărcare inteligente, vivo X90 Pro oferă mai mult decât capacitate extinsă şi încărcare rapidă. Acesta este extrem de durabil, experţii vivo acordând o atenţie deosebită calităţii produselor pe care le dezvoltă. După o muncă intensă depusă de departamentul R&D, rezultatele obţinute în laboratoarele vivo au arătat că bateria modelului X90 Pro poate realiza 1460 de cicluri complete de încărcare, păstrând 80% din capacitatea totală de încărcare, modelul oferind o fiabilitate excelentă.

Fiind una dintre puţinele companii care încă include adaptoarele de încărcare în pachetul de comercializare, este important să menţionăm că adaptorul de 120W oferit împreună cu vivo X90 Pro este foarte versatil, cu tensiune şi putere variabilă, astfel încât poate fi folosit şi pentru a încărca laptopuri, tablete, telefoane şi căşti, acoperind întregul ecosistem de dispozitive folosite de utilizatori în fiecare zi. Acest lucru elimină nevoia de a avea mai multe adaptoare şi cabluri, iar utilizatorii se pot bucura de avantajele oferite de un singur dispozitiv practic şi fiabil, de dimensiuni reduse.

Pentru că vivo X90 Pro a fost proiectat pentru pasionații de fotografie, acesta combină tehnologia de încărcare rapidă cu standardul USB 3.2, pentru transfer rapid de date. Astfel, fotografiile şi filmările care ocupă mult spaţiu pot fi mutate rapid din telefon pe laptopuri sau calculatoare, un avantaj mai ales atunci când utilizatorii lucrează cu imagini în format RAW şi au nevoie să folosească aplicaţii de editare pe ecrane mai mari.

Alături de progresele tehnologice majore, sunt importante şi schimbările mici, care ne fac viaţa mai uşoară. De aceea, vivo a lansat modelul de referinţă X90 Pro pe care utilizatorii îl pot folosi cu încredere după doar 10-15 minute de încărcare. Astfel, utilizatorii îşi pot lăsa la încărcat telefonul în timp ce iau o gustare sau fac un duş, iar acesta se va încărca suficient pentru restul zilei.

CP