faces of autism

Teodora şi Mihai Stescu - iniţiatorii proiectului Faces of Autism vor organiza in în ziua de joi 06 aprilie 2023, proiecţia filmului documentar Faces of Autism, episodul pilot ”David. Drumul către ceilalţi”.

Proiecţia va avea loc joi 06 aprilie la ora 19:00, la Cinema City Afi Palace Cotroceni.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, necesită înscriere şi confirmarea pe lista de invitaţi şi este permisă cu maxim 15 minute înainte de începerea evenimentului.

Filmul documentar îşi propune prezentarea persoanelor cu autism din proiectul omonim desfăşurat de David Stescu şi aduce în prim plan în episodul pilot chiar pe tânărul fotograf, alături de familia, prietenii, psihologii şi profesorii lui. Prin exemplul lui David, producătorii filmului documentar doresc să crească gradul de conştientizare a autismului, pentru a ajuta societatea românească să accepte diversitatea.

Episodul pilot ”David. Drumul către ceilalţi” produs de Teodora şi Mihai Stescu, iniţiatorii proiectului Faces of Autism,  a fost filmat, editat şi colorat de Răzvan Ioniţă. Dincolo de provocările date de rolurile multiple pe care le-a avut în realizarea filmului, autorul a reuşit să rezume uimitoarea poveste a lui David Stescu într-un episod pilot compact, emoţionant, filmat şi procesat la calitate cinematografică.

Episodul pilot conţine discuţii, interviuri şi testimoniale filmate cu oameni cu care David a interacţionat şi care au fost parte din uimitoarea aventură de recuperare a sa.

Cine este David Stescu?

Când avea 2 ani, David a fost diagnosticat cu tulburări din spectru autist. David nu a vorbit până la 5 ani, nu avea contact vizual şi nu interacţiona cu cei din jurul său. Anii care au urmat au însemnat ore întregi de terapie zilnic (ABA, logopedie, terapie cu animale, art-terapie, terapie ocupaţională), timp în care David s-a deschis din ce în ce mai mult.

Acum David vorbeşte, citeşte, merge la o şcoală normală şi este pasionat de geografie, călătorii şi fotografie. Aparatul de fotografiat este fereastra sa către lume. Imaginile pe care le surprinde sunt spontane şi David le publică pe blogul său https://david.stescu.ro şi pe reţelele sociale, împărtăşindu-şi pasiunile cu prietenii săi.

Despre Faces of Autism

Faces of Autism este un proiect care prezintă portrete ale copiilor, tinerilor sau adulţilor cu autism, dar urmăreşte şi explorarea multiplelor faţete ale autismului, de la persoane nonverbale până la oameni independenţi, cu existenţă aproape normală. Fiecare portret este un îndemn către societate să sprijine orice individ în a-şi dezvolta abilităţi care să-i permită relaţionarea atât de necesară în viaţa cotidiană.

Fotografiile sunt făcute exclusiv de David Stescu, iar poveştile sunt scrise de Mihai Stescu, tatăl lui David. Din echipa „Faces of Autism” mai fac parte Teodora Stescu, Laszlo Bodor, Dragoş Asaftei, Cristina Bazavan, Razvan Ioniţa, Matthew Preston, Ionuţ Trandafirescu.