TCL, unul dintre principalii jucători în domeniul tehnologic, locul 2 global în universul TV și locul 1 în categoria televizoarelor cu diagonala de 98 de inchi, anunță cele mai recente produse, inclusiv seria C 2023 cu televizoare Mini LED și QLED, dar și noi soundbar-uri și electrocasnice. 

Astfel, TCL își consolidează poziția de lider în domeniul tehnologic și își face simțită prezența pe piața europeană, participând, pentru prima dată, la Milan Design Week, unde aduce în prim-plan atât angajamentul companiei pentru sustenabilitate, design și inovare, precum și planurile de implementare a unei strategii sportive ample și ambițioase în regiune.

TCL ocupă locul 2 în domeniul TV și își consolidează poziția pe piața din Europa 

TCL este acum o companie cheie și un jucător principal pe piața TV la nivel mondial, iar compania își continuă creșterea cu rezultate care îi demonstrează dinamismul și capacitatea de inovare. Conform anunțului TCL privind raportul OMDIA Global TV 2022, cel mai recent clasament pune TCL în top 2 la nivel mondial în rândul companiilor de televizoare și top 1 global în domeniul televizoarelor Android. În plus, televizoarele de dimensiuni mari TCL au primit un impuls semnificativ în ultimul an și au rămas pe primul loc în cota globală de piață a televizoarelor cu diagonala de 98 inchi.

În conformitate cu deviza companiei, „Inspire Greatness”, TCL își propune să depășească limitele posibilului în materie de tehnologie și să joace un rol cheie în viața consumatorilor, inspirându-i și ajutându-i să se bucure de noi experiențe în confortul casei. 

În 2022, TCL a observat o creștere cu 76% a televizoarelor Mini LED și QLED cu ecran mare (în categoria de 65 de inchi și mai mare), care oferă divertisment interactiv, imersiune totală și experiențe cinematografice captivante.

Pe piața europeană, strategia TCL și-a demonstrat eficiența în a răspunde așteptărilor consumatorilor, având la bază o tehnologie premium accesibilă tuturor. Astfel, TCL a urcat, în 2022, pe locul 3, în ciuda provocărilor cu care compania s-a confruntat ca urmare a contextului internațional, iar volumul vânzărilor TCL în Europa a înregistrat o creștere de 5,3% față de anul precedent.

TCL subliniază angajamentul companiei față de tehnologia responsabilă și durabilă

În calitate de lider în domeniu, TCL se angajează să caute soluții responsabile și produse mai fiabile și mai durabile, prin alocarea de resurse dedicate și plasarea consumatorilor în centrul strategiei sale.

Așa cum apare menționat și în Raportul ESG 2022, TCL Technology a investit un total de 1,04 miliarde de dolari în protecția mediului. Prin intermediul tehnologiei TCL au fost economisite 229,53 milioane de tone de apă, iar cantitatea de resurse de apă reciclată a ajuns la 54,64 milioane de tone în decursul anului. În plus, cantitatea de deșeuri reciclate a fost de 81.865 de tone. Mai mult, până în 2025, TCL se angajează să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 18%, consumul de apă cu 27%, consumul de energie cu 13%, consumul de gaze naturale cu 70% și consumul de EPS cu 10%.


În 2023, TCL participă la Milan Design Week, unul dintre cele mai prestigioase evenimente din industria de design din lume, pentru a-și prezenta viziunea despre dezvoltarea unei tehnologii menite să ajute la conturarea unui viitor mai bun, pentru a aduce oamenii împreună și a-i inspira să atingă excelența în toate domeniile, oferind atât produse durabile, cu un design industrial, estetic, excepțional, cât și experiențe intuitive. 

În perioada 17 aprilie - 23 aprilie, TCL își prezintă expoziția inedită „ELEMENTS – TCL Green Horizon”, care reunește spiritul creativ și inovator al companiei, expunând lucrări de artă sustenabile și oferind experiențe captivante prin intermediul tehnologiei. Vizitatorii se vor bucura, de asemenea, de o prezentare a gamei de produse TCL Europe pentru 2023, dar și a dispozitivelor concept dezvoltate de TCL Design Innovation Center.

TCL Europe prezintă produse din toate gamele, cu tehnologii și know-how avansate, premium, la prețuri accesibile 

Ultima generație de tehnologie TCL Mini LED: noua serie TCL C84

Din 2018, TCL a devenit un pionier și un lider al tehnologiei Mini LED. În 2023, TCL prezintă cea mai recentă generație de televizoare, cu o experiență vizuală îmbunătățită, cu contrast ridicat și precis, luminozitate ridicată și uniformitate mai bună. Cu mai multe zone de reglare locală a luminii, oferind un contrast inegalabil și eficiență ridicată, alături de Mini LED-uri cu unghi larg de lumină, televizoarele TCL Mini LED ating cele mai înalte niveluri de luminozitate de până acum (cu o luminozitate maximă de HDR 2000 nits, asigurând o imagine clară chiar și în plină zi).

Noua serie C84, cea mai recentă gamă TCL premium Mini LED, este disponibilă în mai multe dimensiuni, cu ecrane cu diagonala de 55 inchi, 65 inchi, 75 inchi și 85 inchi. Bazată pe cea mai recentă generație de tehnologie TCL Mini LED și QLED color și susținută de algoritmi de calitate a imaginii AiPQ 3.0, seria TCL C84 oferă performanțe remarcabile, o calitate impresionantă a imaginii și un contrast superior. Această calitate extraordinară a displayului este completată de un sunet de neegalat, datorită Dolby Vision IQ și Dolby Atmos.

Noile televizoare QLED din seria C64 și C74 pentru culori și divertisment fără limite

TCL prezintă noua serie C74 dedicată gamerilor, care aduce împreună QLED, tehnologia Full Array Local Dimming, 4K HDR Pro și 144Hz Motion Clarity Pro pentru o calitate a imaginii HDR clară și colorată. 

Noua gamă de televizoare (disponibile în mai multe dimensiuni, cu diagonala de 55 inchi, 65 inchi și 75 inchi) are o rată de reîmprospătare (refresh rate) impresionantă de 144 Hz – ceea ce consolidează poziția TCL de lider în industrie – Game Accelerator de 240 Hz și Full Array Local Dimming de HDR 1000 nits, oferind o calitate impresionantă a imaginii pentru jucători, indiferent de configurațiile hardware și software.

TCL lansează, de asemenea, noua sa serie C64, cu diagonale de 43 inchi, 50 inchi, 55 inchi, 65 inchi, 75 inchi și 85 inchi. Dotate cu tehnologia TCL QLED pentru o expresie remarcabilă a culorilor, noile televizoare sunt alegerea perfectă pentru cei care își doresc divertisment interactiv, de înaltă calitate, în confortul casei, ca parte a unui stil de viață conectat și inteligent. Certificat cu standardele de performanță a produselor Dolby Vision și Dolby Atmos, noile televizoare sunt dotate cu Game Accelerator de 120 HZ, capabil să depășească așteptările jucătorilor ocazionali, iar display-ul HDR 10+ este un adevărat concurent pe piața TV.

Pentru a oferi consumatorilor o adevărată experiență captivantă, inclusiv o calitate impresionantă imaginii și a sunetului, TCL prezintă, de asemenea, soundbar-uri care se potrivesc perfect cu performanța excelentă a imaginii, precum noile bare de sunet Dolby Audio din seria S64 2023. 

O gamă largă de aparate electrocasnice de înaltă performanță de la TCL

Având în spate un proces susținut de cercetare și dezvoltare în domeniul electrocasnicelor, la doi ani după introducerea primelor aparate electrocasnice TCL în Europa, compania lansează o nouă gamă de produse care răspunde așteptărilor consumatorilor pentru o viață mai ușoară și mai sănătoasă.

Compania prezintă cea de-a treia generație de aparate de aer condiționat TCL, cu noua serie inovatoare Gentle Cool și FreshIN, care permit utilizatorilor să experimenteze condiții atmosferice mai plăcute și un control mai precis al temperaturii, bucurându-se de beneficii sporite pentru sănătate și un consum mai mic de energie.

În continuarea demersurilor pentru asigurarea sustenabilității produselor, frigiderele TCL sunt echipate cu sistemul Multi Air Flow, care asigură răcirea adecvată a alimentelor, învăluindu-le cu aer proaspăt indiferent unde sunt plasate, păstrându-le proaspete mai mult timp. În plus, prin Tehnologia de Eliberare Automată a Anionilor (Automatic Anion Release Technology / AAT) se adaugă un material mineral special căptușelii interioare a dulapului, pentru a oferi beneficii suplimentare de purificare și antioxidare și pentru a se asigura că frigiderul rămâne bacteriostatic.

În 2023, TCL Europe introduce, de asemenea, noile sale mașini de spălat din seria P3, clasificate- clasa A atât în ceea ce privește eficiența energetică, cât și nivelul de zgomot. Aceste produse au un impact redus asupra mediului, datorită tehnologiei TCL Brushless Digital Inverter, care permite motorului mașinii de spălat să se rotească la viteza optimă pentru încărcătură, folosind mai puțină energie decât mașinile de spălat obișnuite. Mai mult, sistemul de cântărire automată va seta singur consumul de apă și durata ciclului în funcție de cantitatea de haine din interior, reducând cantitatea de apă utilizată.

TCL evidențiază legătura puternică dintre tehnologie și sport

Angajamentele asumate în lumea sportului au devenit o parte importantă a eforturilor globale TCL. Compania a dezvoltat o strategie eficientă, care are la bază acordarea de sponsorizări, care sporește poziția TCL la în întreaga lume. În Europa, pentru a-și accelera demersurile, dar și pentru a-și pune în practică ambițiile puternice, TCL și-a consolidat angajamentele în domeniu, susținând mai multe echipe și evenimente de top, prin acordarea de sponsorizări în diverse ligi și campionate. 

Astfel, TCL este noul partener premium al Federației Regale Spaniole de Fotbal (până în 2026), partenerul oficial al echipelor naționale italiene de fotbal (până în 2026), colaborează și cu bine cunoscutul club de fotbal din Regatul Unit, Arsenal, precum și cu echipa națională de fotbal a Cehiei.

Mai mult, TCL este partenerul Federației Franceze de Rugby (și al echipelor sale masculine și feminine XV și 7, pentru o perioadă de trei ani) și partener premium al echipei de handbal Győri Audi ETO KC din Ungaria și al echipei de handbal Zagreb Handbal Club din Croația.

În 2023, pentru a oferi o experiență de vizionare optimă și captivantă tuturor fanilor sportului, TCL își extinde, de asemenea, colecția TCL XL cu și mai multe opțiuni de televizoare Mini LED și QLED, cu diagonala de la 65 inchi, până la 98 inchi.