Scandalul prestației jenante a TVR la Eurovision 2023 este departe de a se fii încheiat. Asta după ce s-a aflat că reprezentantul României a luat 0 (zero) puncte în semifinala a doua a concursului de la Liverpool.

Un deputat al PSD acuză că umilința ne costă 400.000 de euro. 

"Umilința de la Eurovision a costat contribuabililii români aproape 400.000 de euro, din bugetul unei instituții, TVR, veșnic falite și veșnic salvate de stat. Ar fi interesant de aflat lista completă a băieților deștepți care au supt din felia Eurovision, muncind - nu-i așa? - pentru onoarea României la Liverpool. Te și întrebi cum e să ai la TVR un șef cu nume de pasăre cîntătoare, iar la concurs să trimiți un păsăroi afon? Una peste alta, aventura Eurovision 2023 mi se pare o mare iresponsabilitate, dat fiind că din banii ăia făceau Iohannișii un drum pînă la Sharm-el-Sheikh, dacă nu chiar și retur.

Data viitoare, cînd mai tocați banii românilor, gîndiți-vă mai bine care sunt adevăratele priorități ale țării", a transmis deputatul PSD Radu Cristescu pe pagina sa de Facebook.

Piesa României fusese oricum terfelită de celălalte televiziuni participante la competiție.

Piesa lui Theodor Andrei, în vârstă de 19 ani, a fost descrisă ca fiind un "aranjament dezordonat" și fără carismă, cu o coregrafie inutilă și un stil vestimentar nepotrivit la televiziune din Norvegia. Invitații din emisiunea norvegiană au făcut glume la adresa reprezentantului României, numindu-l "Beetlejuice" și afirmând că showul său seamănă cu un spectacol de striptease. Criticile dure i-au fost aduse și coregrafiei și mișcărilor scenice ale echipei de dansatori.Criticii din Norvegia nu au fost impresionați de prestația sa, acuzându-l de lipsă de carismă și mișcări scenice slabe. „Unde i-au găsit pe oamenii aștia?”

Casele de pariuri cotaseră melodia ca fiind cea mai slabă din competiție iar rezultatele afișate după finală au arătat ca TVR a trimis un reprezentant care nu a obținut vre-un punct. Piesa a fost pe ultimul loc în semifinala sa, cu zero puncte.


Concediu în Anglia plătit de stat:

O poză care a fost publicată online de presa de la noi relevă că TVR a avut un buget de aproape 400.000 de euro ca sa obțină zero puncte la Eurovision.

Potrivit datelor publicate de TVR, taxa de participare din acest an a fost de 180.170 euro. Acestei taxe se mai adaugă și alte tarife, cum ar fi circuitele, care ajung la un total de 391.725 euro. Această veste i-a enervat nu doar pe fanii competiției ci și pe cei care știu că TVR este o instituție de stat.

Echipa lui Theodor Andrei a fost formată din 11 persoane. Dincolo de șeful de delegație, asistent, stilist, manager și alte persoane din organizare, pe listă s-a aflat și iubita lui, Diana Maria Colea. care a avut rolul de dansatoare, însă a apărut pe scenă doar câteva secunde.

Oamenii au fost de-a dreptul revoltați de faptul că iubita lui a dansat doar câteva secunde, potrivit comentariilor de pe rețelele de socializare. Aceștia sunt de părere că Diana a dansat câteva secunde pe scenă doar ca să poată să meargă și ea la Eurovision. Judecând după prestația jalnică. TVR a tocat aproape jumătate de milion de euro pentru a plăti un concediu pe bani frumoși celor 11 oameni ce au călătorit in Anglia.