Un nou episod din seria Gardienii Galaxiei se pregătește dă ajungă pe marile ecrane din cinematografele din România. Gardienii Galaxiei continuă povestea cu volumul 3 al aventurilor eroilor Marvel.

În Gardienii Galaxiei: Volumul 3 de la Studiourile Marvel, iubita noastră trupă de neadaptați arată puțin diferit în aceste zile. După ce au preluat Knowhere de la Collector, îi găsim pe Gardieni cum lucrează pentru a repara daunele extreme făcute de Thanos – hotărâți să facă din Knowhere un refugiu sigur, nu numai pentru ei înșiși, ci și pentru toți refugiații strămutați de universul dur. Dar nu durează mult până când viețile lor sunt răsturnate de ecourile trecutului turbulent al lui Rocket. Peter Quill, încă tulburat de pierderea lui Gamora, trebuie să-și adune echipa într-o misiune periculoasă pentru a-i salva viața lui Rocket – o misiune care, dacă nu este finalizată cu succes, ar putea duce foarte probabil la sfârșitul Gardienilor așa cum îi cunoaștem.

Regizat de James Gunn, filmul îi are în distribuție pe Chris Pratt, Zoë Saldaña, Dave Bautista, Karen Gillan, Pom Klementieff, Vin Diesel, Bradley Cooper

Producția se află la prima săptămână de rulare în cinematografe iar dacă plănuiești să mergi la cinema, înainte de a merge la film, poate ar fi bine să vezi The Guardians of the Galaxy Holiday Special, scurtmetraj lansat în decembrie şi disponibil pe Disney+. 

Datorită acestui scurtmetraj, care prezintă noua dinamică a grupului, noua reşedinţă în Knowhere şi revenirea unei versiuni a Gamorei care nu vrea să aibă nimic de-a face cu Peter, Volumul 3 îşi permite să sară peste expoziţiune şi să intre direct în poveste: un atac al lui Adam Warlock (Will Poulter) asupra bazei Gardienilor îl lasă pe Rocket (Bradley Cooper) în comă. Şi blănosul nu poate fi salvat, pentru că orice intervenţie medicală ar declanşa un dispozitiv mortal din toracele său, dispozitiv instalat de cel care a făcut experienţe pe el. Evident, echipa pleacă imediat în spaţiu pentru a găsi parola dispozitivului şi pentru a-l salva pe Rocket, scrie criticul de film  Ştefan Dobroiu.


„Cred că va fi surprinzător pentru unii oameni cât de departe este dispus să meargă James [Gunn]”, a spus Chris Pratt la GamesRadar+ despre modul în care Guardians of the Galaxy 3 abordează povestea de fundal a lui Rocket. „Și cât de mult a pus el în povestea lui – arată cu adevărat că Rocket a fost inima acestui grup de-a lungul timpului.”

Avertismentele au existat de când a apărut primul trailer și au prezentat câteva indicii despre trecutul tulburat al lui Rocket. Acum, pe măsură ce filmul ajunge în cinematografe, se pare că scriitorul și regizorul Gunn nu s-a reținut cu privire la sălbăticia poveștii sale.

În centrul tuturor se află noul răufăcător High Evolutionary, interpretat de Chukwudi Iwuji din Peacemaker. Nu este deloc spoiler să spunem că maniacul obsedat de genetică are un trecut plin de culoare cu ratonul antropomorf, iar actorul recunoaște că a fost surprins uneori de cât de întunecați s-au dovedit lucrurile.

Chukwudi Iwuji spune că nu ar trebui să-și apere personajul ticălos din „Gardienii Galaxiei Vol 3”.

Actorul îl interpretează pe răul filmului - Înaltul Evoluționar - în noul film cu supereroi care încearcă să perfecționeze civilizația efectuând experimente pe animale și copii - iar Chukwudi spune că pur și simplu nu există scuze pentru comportamentul rău al nemilosului răufăcător Marvel, pentru că este pur și simplu total "sadic".

El a declarat pentru The Hollywood Reporter: "Nu cred că trebuie să-ți aperi personajul. Este sadic. Modul lui de a gândi ne-a condus la unele dintre cele mai teribile perioade din istoria noastră și din omenire. Oameni care cred că cunosc Răspunsul corect, oameni care vor să se curețe, oameni care cred că vor să găsească perfecțiunea. Așa că nu pot să-l apăr, dar pot să mă apăr jucându-l, pentru că a fost un cadou al unui rol pentru un actor."

Chukwudi a adăugat despre personaj: "Ceea ce nu realizează este că defectul este în el. Este profund nemulțumit de el însuși și îl proiectează în exterior. El va vedea întotdeauna un defect pe care trebuie să îl repare. Nu s-ar opri niciodată. Este o urmărire neobosită și nesfârșită.”

Cu toate acestea, actorul în vârstă de 47 de ani spune că îi plăcea să joace rolul răufăcătorului pe ecran și că îi plăcea să iasă pe platourile de filmare purtând un costum atât de complicat. El a continuat spunând: „A fost o bucurie să joc!... Omule, îmbrăcatul costumului a fost pur și simplu extraordinar. A fost ultima piesă în a-mi da seama cum voi începe această călătorie cu acest personaj, pentru că acel costum este grozav. Te susține într-un anumit fel. Curge într-un anumit fel... Deci a fost grozav, dar aș spune că magia a fost să-mi îmbrac acel costum și să ma ui rapid în oglindă și să spun , „Bine, eu sunt Înaltul Evoluționar””.

Revenind la film, din nefericire, toată lumea se distrează atât de mult încât filmul lui Gunn nu prea știe unde să se termine, arătând punctul culminant evident pentru totdeauna și apoi plutind într-un fel de limb existențial în timp ce personajele își iau rămas bun până când cortina se lasă. Chiar și după aceea, mai sunt două povești post-credit, ambele destul de criptice (în moduri foarte diferite) și ambele indicând un viitor în care Gardienii Galaxiei va fi încă un lucru, dacă nu exact același lucru pe care l-am văzut până acum. Ceea ce este la fel de bine, din moment ce fiecare franciză are nevoie de o împrospătare din când în când, dar fanii îndrăgostiți vor descoperi că această veste le este transmisă cu blândețe într-o comedie în mare măsură plină de aer, care contrapune perfect intrigile poporului Dune.