bitdefender android

Furnizorul român de produse de securitate Bitdefender a anunțat lansarea pe piață a unor produse de securitate destinate dispozitivelor mobile. 

Prima, GravityZone Security for Mobile, este o soluție concepută pentru a furniza organizațiilor o soluție de protecție împotriva amenințărilor la adresa dispozitivelor mobile și securitate avansată pentru dispozitivele Android, iOS și Chromebook, inclusiv pentru extensiile Chrome. 

Noua soluție ajută companiile, furnizorii de servicii administrate (MSP) și clienții lor să obțină o vizibilitate sporită asupra amprentei și activității lor de pe mobile pentru a preveni, proteja, detecta și răspunde la atacurile cibernetice care vizează dispozitivele mobile, aplicațiile și sistemele de operare.

Cu peste 6,8 miliarde de telefoane smart utilizate în întreaga lume, atacatorii dispun de multiple oportunități pentru a exploata vulnerabilități și a viza utilizatorii mai puțin vigilenți. Organizații din toate industriile sunt supuse unei presiuni din ce în ce mai mari de a adopta capabilități de securitate pentru telefoanele mobile, întrucât amenințările care vizează aceste dispozitive, în special atacurile de tip phishing, ransomware și zero-day continuă să se intensifice.

„Companiile continuă să se bazeze pe o forță de lucru de la distanță care utilizează dispozitivele personale pentru a se conecta la resursele companiei, ceea ce a deschis o suprafață de atac adesea vulnerabilă. Atacatorii informatici vizează din ce în ce mai frecvent dispozitivele mobile ca punct de intrare pentru atacuri. Este esențial pentru organizații să aibă o soluție avansată de detecție a amenințărilor mobile ca parte a strategiei lor mai ample de securitate a terminalelor finale. GravityZone Security for Mobile este un alt exemplu al modului în care oferim soluții de încredere pentru prevenția, protecția, detecția și răspunsul la amenințări pe toate platformele, pentru a ajuta organizațiile să-și securizeze datele și să-și consolideze reziliența cibernetică”, spune Andrei Florescu, vicepreședinte pentru soluții de business în cadrul Bitdefender.

Bitdefender GravityZone Security for Mobile permite organizațiilor să verifice aplicațiile, să monitorizeze starea dispozitivului, să se protejeze împotriva aplicațiilor periculoase și a atacurilor de tip phishing și multe altele, pentru a-și consolida securitatea cibernetică.

Principalele funcționalități și beneficii

Securitate sporită pentru dispozitivele mobile – GravityZone for Mobile utilizează tehnologii de threat intelligence și machine learning pentru a detecta aplicațiile periculoase și amenințările cunoscute și necunoscute. Organizațiilor pot verifica aplicațiile mobile și monitoriza endpointuri pentru a se asigura că acestea îndeplinesc politicile de securitate implementate. Tehnologiile împotriva phishingului instalate pe dispozitiv protejează împotriva acestor atacuri fără a cauza încetiniri, iar controlul accesului la internet împiedică angajații să viziteze site-uri compromise.

Protejarea rețelei – detectează amenințări de rețea și monitorizează tactici și tehnici utilizate în evaluările de securitate MITRE ATT&CK®. GravityZone for Mobile permite organizațiilor să prevină, să detecteze și să răspundă la amenințările de rețea de pe terminale mobile, precum încercări de impersonare (în cazul în care un atacator adună în secret informații despre sistemele informatice ale unei organizații), conexiuni de securitate slabe și factorul uman din cadrul atacurilor, în care atacatorii încearcă să intercepeteze codurile de autentificare în mai mulți pași trimise pe dispozitivele mobile.

Evaluarea dispozitivului și protecție – utilizatorii pot fi cu un pas înaintea vulnerabilităților care vizează dispozitivele mobile. GravityZone Security for Mobile oferă monitorizarea dispozitivului pentru vulnerabilități, criptare lipsă și dispozitive care nu mai pot fi actualizate.

Integrarea cu soluții deja existente de securitate pentru mobil – GravityZone Security for Mobile se integrează în consola unificată Bitdefender GravityZone, permițând clienților să-și extindă securitatea dincolo de tradiționalele endpointuri și să beneficieze în același timp de un management centralizat de pe o singură platformă.

Exclusiv în cloud - GravityZone Security for Mobile oferă o securitate bazată pe cloud, ușor de gestionat. Instalarea facilă permite implementarea în masă pe dispozitive mobile fără intervenția utilizatorului final, ceea ce face ca dispozitivele mobile ale angajaților să fie mai sigure în mod automat.

Vizibilitate sporită pentru respectarea reglementărilor – organizațiile care activează în industrii reglementate trebuie să asigure confidențialitatea și securitatea dispozitivelor mobile ale angajaților și a aplicațiilor pe care aceștia le folosesc. GravityZone Security for Mobile oferă vizibilitate în timp real pentru verificarea aplicațiilor, identificarea comportamentului anormal în aplicație, avertismentele pentru utilizatori asupra aplicațiilor nepermise și situații de risc precum izolarea aplicațiilor, dezactivarea WiFi/Bluetooth sau dezinstalarea extensiilor.

Disponibilitate

GravityZone Security for Mobile este disponibil pentru soluțiile cloud Bitdefender GravityZone, inclusiv GravityZone Cloud MSP Security sau serviciul Bitdefender de detecție și răspuns de tip MDR.

De asemenea, Bitdefender a lansat în premieră pentru industrie o tehnologie de protecție în timp real a dispozitivelor mobile Android. App Anomaly Detection oferă un strat suplimentar de protecție care apără utilizatorii împotriva atacurilor cibernetice, tot mai frecvente, ce vizează telefoanele mobile.

O inovație în industrie, noua funcționalitate monitorizează în permanență, detectează și notifică imediat utilizatorii cu privire la comportamentele suspecte. Dezvoltată pentru a proteja datele utilizatorilor de aplicații Android împotriva atacurilor cunoscute și necunoscute (zero-day) care ar putea duce la furtul informațiilor personale, financiare, ori a datelor de conectare online, App Anomaly Detection este integrată în tehnologia Bitdefender Malware Scanner.

În ultima perioadă, specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au descoperit o serie de aplicații Android disponibile în magazinul Google Play care au milioane de descărcări și care odată instalate au devenit periculoase, unele dintre acestea acționează ca mecanisme de livrare pentru troieni de mobile banking care fură datele de identificare ale utilizatorilor.

Alte soluții împotriva programelor malware pentru Android, disponibile în prezent pe piață, folosesc detectarea bazată pe semnături, pe care infractorii cibernetici ar putea să o evite prin crearea de aplicații mobile care să devină periculoase numai atunci când anumite condiții sunt îndeplinite sau după momentul descărcării.

Bitdefender App Anomaly Detection folosește o combinație de modele de învățare automată, scanare a comportamentului în timp real, sisteme de reputație și alte date care monitorizează în mod continuu și detectează de îndată dacă o aplicație devine periculoasă. În acest fel, noua tehnologie protejează utilizatorii chiar și atunci când aceștia au instalat, fără să știe, o aplicație periculoasă care rulează inactiv pentru o perioadă de timp sau o aplicație aparent de încredere care își întrerupe funcționalitatea și devine rău intenționată – toate cu un impact minim asupra duratei de viață a bateriei.

„Infractorii cibernetici exploatează încrederea inerentă a utilizatorilor în magazinele de aplicații populare pentru a genera mai multe descărcări și pentru a-și răspândi atacurile malware pe mobil. Deși tehnologiile de detecție bazate pe comportament sunt disponibile pe platformele desktop, Bitdefender App Anomaly Detection reprezintă o premieră în industrie pentru ecosistemul Android, care duce protecția împotriva malware la un nou nivel, capabil să protejeze utilizatorii împotriva atacurilor din ce în ce mai sofisticate ce vizează dispozitivele mobile”, a spus Ciprian Istrate, senior vice president of operations, Consumer Solutions Group la Bitdefender.

Disponibilitate

Noua funcționalitate este disponibilă pentru utilizatorii existenți și noi ai Bitdefender Mobile Security pentru Android care au o licență valabilă, fără niciun cost suplimentar.

Utilizatorii vor beneficia automat de această funcționalitate printr-o actualizare a serviciului, cu recomandarea de a verifica că au activate actualizările automate pentru aplicația Bitdefender Mobile Security pentru Android din magazinul Google Play. Cu acest update recent, utilizatorii vor beneficia și de un Malware Scanner revizuit care oferă o vizibilitate mai mare asupra activității și performanței straturilor de protecție integrate.