Stăpânul Inelelor: Inelele puterii

Amazon Prime Video a lansat ceea ce probabil va fi ultimul trailer complet înainte de premiera primelor episoade din The Lord of the Rings: The Rings of Power. 

O mare parte din trailer concretizează elemente ale poveștii care au fost sugerate sau ghicite anterior, dar multe dintre povești rămân încă evazive în mod deliberat, sugerând doar unele pericole mai mari sau personaje sinistre în acțiune. Totuși, ceea ce clarifică cel mai mult noul trailer este că începe să solidifice motivațiile și arcul personal al lui Galadriel (Morfydd Clark) ca personaj central al poveștii.


The Lord of the Rings: The Rings of Power are premiera pe 2 septembrie pe Prime Video.

Dezvoltat de showrunnerii J. D. Payne și Patrick McKay pentru serviciul de streaming Prime Video, serialul este plasat în A doua Eră a Pământului de Mijloc, cu mii de ani înainte de Hobbitul și Stăpânul Inelelor de Tolkien. Este produs de Amazon Studios cu Tolkien Estate, Tolkien Trust, HarperCollins și New Line Cinema.

Amazon a cumpărat drepturile de televiziune pentru Stăpânul Inelelor pentru 250 de milioane de dolari în noiembrie 2017, făcându-și un angajament de producție de cinci sezoane în valoare de cel puțin 1 miliard de dolari. Acest lucru l-ar face cel mai scump serial de televiziune realizat vreodată. 

Payne și McKay au fost angajați în iulie 2018. Seria se bazează în primul rând pe anexele din Stăpânul Inelelor, care includ discuții despre cea de-a doua epocă, iar conform cerințelor acordului Amazon cu Tolkien, nu este o continuare a Trilogiilor Stăpânul Inelelor și Hobbit. În ciuda acestui fapt, producția a intenționat să evoce filme cu design de producție similar, iar câțiva membri ai distribuției internaționale mari a serialului portretizează versiuni mai tinere ale personajelor din filme. 

Filmările pentru primul sezon de opt episoade au avut loc în Noua Zeelandă, unde filmele au fost produse, din februarie 2020 până în august 2021, cu o pauză de producție de câteva luni în acea perioadă din cauza pandemiei de COVID-19.

Amplasat cu mii de ani înainte de evenimentele din Hobbitul și Stăpânul Inelelor, seria se bazează pe istoria Pământului de Mijloc a autorului J. R. R. Tolkien. Începe într-o perioadă de relativă pace și acoperă toate evenimentele majore ale celei de-a doua epoci a Pământului de Mijloc: forjarea Inelelor Puterii, ascensiunea Lordului Întunecat Sauron, căderea regatului insulei Númenor și ultima alianță. între elfi și bărbați. Aceste evenimente au loc de-a lungul a mii de ani în poveștile originale ale lui Tolkien, dar sunt condensate pentru serie.