polonia

Polonia a învins Arabia Saudită cu 2-0 la Cupa Mondială. Starurile polonezilor, Robert Lewandowski şi Zielinski, au marcat golurile primei victorii a polonezilor la Mondialul din Qatar.

La finalul primei repriză, la scorul de 1-0 pentru Polonia, Arabia Saudită a ratat un penalty. De asemenea, Polonia a lovit de două ori bara prin Milik şi Lewandowski.

Polonia a deschis scorul prin Zielinski, în minutul 39, care a înscis din pasa lui Lewandowski. Patru minute mai târziu Al Shehri a fost faultat în careu şi, după consultarea VAR, arbitrul brazilian Wilton Sampaio a dictat lovitură de la 11 metri. A executat Al Dawsari, dar Szczesny a apărat şutul jucătorului saudit.

Repriza secundă a adus ocazii de ambele părţi, însă cei care au marcat au fost polonezii, prin Lewandowski, în minutul 83.

Reacţia lui Robert Lewandowski, după ce a dat primul gol la un Campionat Mondial

„Cu cât îmbătrânesc, cu atât sunt mai impresionabil. Sunt conştient când vine vorba de Cupa Mondială că ar putea fi şi ultima a mea. Când joci la echipa naţională, trebuie să te concentrezi pe rezultate. Întotdeauna mi-am dorit să marchez la Cupa Mondială, iar acest vis a devenit realitate„, a spus Robert Lewandowski după ce a marcat primul gol la un Campionat Mondial.

POLONIA 2-0 ARABIA SAUDITĂ

VEZI REZUMATUL VIDEO OFERIT DE FIFA+.