nostalgia 2023

Nostalgia, evenimentul fanilor muzicii retro, anunță o nouă locație pentru viitorul eveniment din 2023.

Organizatorii au anunțat că Nostalgia 2023, va avea loc tot în București, dar într-o locație nouă. Nostalgia 2023 se va desfășura la Federația Română de Tir Sportiv. Noul loc plin de NOSTALGIA se alfă în vecinătatea Pădurii Băneasa și le va permite organizatorilor să construiască cel mai fericit loc de pe Pământ, conform declarațiilor acestora.

Din pacate, unele dificultăți logistice de organizare au obligat organizatorii să mute evenimentul în ultimul weekend din iunie. Data nouă pentru Nostalgia 2023 este 30.06 - 02.07.2023.

CONTROVERSE DUPĂ ORGANIZAREA EVENIMENTULUI NOSTALGIA 2022 ÎN PARCUL IZVOR DIN CAPITALĂ

Mutarea evenimentului din centrul Capitalei la periferie ar putea fi legată de scandalul legat de dezastrul lăsat în urmă. Parcul Izvor mai fusese vizat și de organizatorii Saga Festival pentru evenimentul lor, dar în cele din urmă prima ediție a fost mutată, și ea, pe Aeroportul Băneasa, iar a doua pe National Arena.

Aproape 100.000 de participanți au fost la cele trei zile de concerte ale evnimentului Nostalgia 2022 din Parcul Izvor.

Grupul de Inițiativă Civică Parcul Izvor a tras un semnal de alarmă, la două luni după terminarea Festivalului Nostalgia, pentru neregulile lăsate în urmă de organizatorii evenimentului. Aceștia au trimis o scrisoare-protest la cabinetul primarului general Nicușor Dan, căruia îi cer să ia măsuri urgente.

În fotografiile postate pe pagina de Facebook a celor de la Grupul de Inițiativă Civică Parcul Izvor se putea observa că spațiul verde era grav afectat, stâlpii de iluminat erau căzuți, rupți sau chiar dispăruți, firele electrice erau ieșite din pământ, putând în orice moment să pună viața cuiva în pericol. Mizeria era la ea acasă, zeci de coliere de plastic fiind aruncate peste tot, pahare, sticle și brățări de la festival nefiind curățate de nimeni de două luni.

Într-o scrisoare-protest adresată lui Nicușor Dan, primarul general al Bucureștiului, și lui Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei, semnatarii au notat:

Aveți datoria de a proteja interesul public și de a îmbunătăți calitatea vieții pentru bucureșteni. Vă cerem să vă achitați de această obligație a mandatului dumneavoastră și să nu mai permiteți organizatorului să amâne lucrările care se impun în Parcul Izvor. Alături de curățarea parcului de aceste coliere de plastic și alte obiecte care au rămas la suprafața solului, organizatorul va trebui să facă lucrările necesare pentru decompactarea solului (având în vedere numărul uriaș de participanți în cele trei zile de festival, precum și prezența unor utilaje de mari dimensiuni în parc) și abia apoi să înverzească din nou parcul. 

Jurnaliștii de la Libertatea au notat în urmă cu doar câteva luni că pentru ca Festivalul Nostalgia să poată avea loc în Parcul Izvor, organizatorii au închiriat de la Primăria Capitalei 10.000 mp contra sumei de 30.000 de euro. Iar după terminarea festivalului, organizatorii au început să primească și primele amenzi. Conform celor de la G4Media, Poliția Locală a Municipiului București i-a amendat pe organizatori cu 26.000 de lei, pentru folosirea neautorizată și distrugerea spațiului verde din parc și pentru volumul muzicii care, în fiecare noapte, a depășit frecvent nivelul maxim admis de lege.

UNDE SE MUTĂ MAI EXACT NOSTALGIA 2023 ?

Locația Federației Române de Tir Sportiv este  chiar la marginea orașului București. Ca puncte de reper, locația este în apropiere de Grădina Zoologică sau Ambasada SUA , după Aerorportul Băneasa, localitatea Voluntari.


Din punct de vedere al accesului, locația este una inaccesibilă publicului ce nu deține un autoturism personal. Cea mai apropiată linie de transport este 301, cu stație la Grădina Zoologică și cap de linire sau plecare din București de la Piața Romană. Din stația de autobuz și până la Federația de Tir Sportiv, se poate merge pe jos o distanță de aproximativ 1km .

Fiind o zona în pădure, organizatorii nu vor avea de furcă cu depășirea nivelului de sunet sau depășirea nivelului maxim de sunet admis de lege.

ABONAMENTE LA NOSTALGIA 2023

Organizatorii evenimentului spun că fanii pot achiziționa de Crăciun abonamente speciale la prețul de 200 de lei. Numărul de bilete este unul limitat la acest preț.