bbc news

BBC a oferit detalii despre lista de prezentatori pentru BBC News, combinația dintre canalul intern BBC News și BBC World News.

Formația de prezentatori, formată din Matthew Amroliwala, Christian Fraser, Yalda Hakim, Lucy Hockings și Maryam Moshiri, a fost extrasî în mare parte de la serviciul internațional de știri, multe nume din Marea Britanie, inclusiv Ben Brown și Martine Croxhall, nu au fost selecționate în urma procesului de interviu competitiv. Prezentatoarelor Jane Hill – la fel ca și Amroliwala, prezentatoare la BBC News 24 de la lansarea în 1997 –vor avea mai multe schimburi în buletinele de știri ale canalului BBC One.

Postul este în plin proces de selecționare a opt roluri de corespondenți. Aceștia vor fi jurnalişti în direct care vor prezenta informații, dar vor prezenta și o serie de reportaje pe canal.

Recrutarea este în curs de desfășurare pentru două roluri de prezentare în direct cu sediul la Washington DC, care vor fi anunțate în curând.

bbc news

Deborah Turnness, CEO al BBC News, spune: 

„Sunt încântată să anunț fețele canalului nostru. Conducerea editorială, talentul, cunoștințele și flerul acestei echipe îi fac prezentatorii ideali pentru a aduce jurnalismul de încredere al BBC oamenilor de acasă din Marea Britanie și de pe tot globul și pentru a ghida publicul prin poveștile mari pe măsură ce se dezvăluie.”

BBC News va fi difuzat atât în Marea Britanie, cât și în întreaga lume, cu publicitate numai în afara Marii Britanii. Canalul va avea sediul și transmisia principală de la Londra în timpul zilei și seara din Marea Britanie și de la Washington DC și Singapore peste noapte.

În anumite momente ale programului, audiența din Marea Britanie va vedea producții dedicate din Marea Britanie, în principal buletinul intern BBC One la Micul dejun, 13.00, 18.00 și 22.00, și o retransmisie la mijlocul dimineții a programului Nicky Campbell de la BBC Radio Five Live.