donald trump

Paginile de Facebook și Instagram ale lui Donald Trump au fost restaurate după ce au fost suspendate de mai bine de doi ani.

Trump a fost exclus de pe platformele de socializare după revoltele de Capitoliu din 2021.

Compania-mamă a platformelor, Meta, a declarat că a acționat după ce președintele de atunci i-a lăudat pe oamenii care au fost „angajați în violențe la Capitoliu”.

Dacă Trump încalcă din nou regulile, el ar putea fi îndepărtat din nou - între o lună și doi ani - a spus Meta.

Postările în care el contestă fără temei rezultatul alegerilor prezidențiale din SUA din 2020 rămân publicate pe ambele site-uri web.

Suporterii au comentat ultimele postări ale lui cu mesaje prin care îl întâmpinau înapoi.

Domnul Trump a fost suspendat inițial de pe platforme pe o perioadă nedeterminată, dar aceasta a fost ulterior revizuită la o suspendare de doi ani, după ce Consiliul de Supraveghere al platformelor a criticat pedeapsa cu durată nedeterminată.

La acea vreme, el a descris această mișcare drept „o insultă” la adresa milioanelor care l-au votat la alegerile prezidențiale din 2020.

Revenirea lui a fost anunțată de Meta acum două săptămâni.

Nick Clegg, președintele afacerilor globale al companiei, a susținut că publicul „ar trebui să poată auzi ce spun politicienii lor”.

El a adăugat că o analiză a constatat că conturile domnului Trump nu mai prezintă un risc serios pentru siguranța publică.

În noiembrie anul trecut, fostul președinte a anunțat că va candida din nou la președinție în 2024. Are 34 de milioane de urmăritori pe Facebook și peste 23 de milioane pe Instagram.