abonamente netflix

Decizie surprinzătoare a celor de la Netflix pentru piața din România, acolo unde serviciul de streaming a decis ieftinirea începând cu 14 februarie 2023 a prețurilor la abonamente.

Ieftinirea se aplică doar pentru abonamentul Minim și este de 3 euro. De acum abonamentul va costa 4,99 de euro, redus de la 7,99 de euro cât a costat de la lansarea serviciului pe piața din România.

Abonamentul minim are următoarele caracteristici:

  • Vizionare pe un singur dispozitiv compatibil
  • Acces nelimitat la filme, seriale și jocuri pe mobil
  • Seriale și filme fără reclame
  • Poți descărca pe un singur dispozitiv compatibil
  • Vizionare în format HD
Restul abonamentelor Standard și Premium vor avea același preț ca și până acum: 9,99 euro/lună pentru cel standard (ce oferă vizionare și descărcare simultană pe două dispozitive și conținut FULL HD) și 11,99 euro/lună ( 4 dispozitive simultan pentru vizionare, 6 dispozitive pentru descarcare, continut Ultra HD și Audio spațial pe Netflix).

Abonamentul Netflix Premium include opțiunea audio spațial Netflix pentru a-ți oferi o experiență cinematografică imersivă a sunetului. Opțiunea audio spațial Netflix îmbunătățește experiența audio stereo fără a fi necesare boxe cu sunet surround sau echipament home cinema și este compatibilă cu toate dispozitivele. 


Cei care au deja un abonament minim vor beneficia de prețul redus al abonamentului. Clienții existenți ai platformei de streaming vor vedea modificarea în săptămânile următoare, de la următoarea factură. Aceștia vor fi notificați prin e-mail, precum și în cadrul aplicației Netflix cu 30 de zile înainte ca noul preț să li se aplice. Momentul exact va depinde de ciclul de facturare al fiecărui abonat.

Reducerea de tarif vine pe fondul încercărilor companiei de a crește veniturile. În unele teritorii compania încearcă să limiteze partajarea conturilor între diferiți utilizatori care nu fac parte din aceiași gospodărie. 

Citește: Netflix oferă detalii despre planurile de a limita partajarea conturilor

Decizia reducerii tarifelor abonamentelor pentru versiunea minimă pare a fi una de marketing pe o piață din ce în ce mai aglomerată de servicii de streaming. Noul tarif ar atrage mulți utilizatori să decidă să își facă singuri un cont și să nu mai stea legați de conturi partajate pentru a viziona conținut video on demand.