Arctic Stream estimează o cifră de afaceri în creștere cu 25% pentru 2023

Bogdan Chirea
0
arctic stream

Arctic Stream, integrator de infrastructură și securitate IT și emitent listat la Bursa de Valori București (BVB) sub simbolul AST, se așteaptă la o creștere cu 25% a cifrei de afaceri, în 2023, față de anul trecut, respectiv cu 23% a profitului net. Estimarea se regăsește în Bugetul de Venituri și Cheltuieli (BVC) pentru anul în curs, elaborat de administratorul unic al companiei și care va fi supus aprobării Adunării Generale Ordinare a Acționarilor, de la finele lunii aprilie 2023. 

Astfel, cifra de afaceri a companiei este anticipată să urce de la 82 milioane de lei (16,66 milioane de euro), în 2022, până la 102,53 milioane de lei (20,83 milioane de euro), în acest an. În același interval, profitul net este este estimat să crească de la 6,76 milioane de lei până la 8,49 de milioane de lei, ceea ce va reprezenta o dublare față de profitul înregistrat în 2021, care s-a situat la 4,37 milioane de lei.

Prognoza bugetară a Arctic Stream a fost construită pe baza contractelor aflate în derulare în primul trimestru din 2023, ținând seama de contractele semnate în ultimele luni și de oportunitățile identificate pe piața de profil. 

Compania a încheiat mai multe contracte semnificative (fiecare dintre ele reprezentând cel puțin 10% din cifra de afaceri a anului anterior), în 2022, între care se remarcă unul anunțat la începutul lunii iulie. Este vorba de un contract-cadru, cu un client din sectorul public, având durata de 36 de luni, a cărui valoare totală ar putea ajunge la 34,9 milioane de euro.

De asemenea, la 17 martie 2023, Arctic Stream a anunțat încheierea altui contract semnificativ, în valoare de 1,55 milioane USD, pentru echipamente aferente infrastructurilor de comunicații. Clientul este din sectorul privat, iar finalizarea contractului este așteptată pentru sfârșitul lunii septembrie 2023.

„Primul an și jumătate după listarea la BVB a reprezentat pentru Arctic Stream o perioadă de consolidare, marcată de extinderea echipei, atât la nivel numeric, cât și în ceea ce privește nivelul de expertiză, precum și de o îmbunătățire graduală a eficacității operaționale. Am pus bazele creșterii, în condiții economice dificile, de prelungire a crizei semiconductorilor, de menținere a dificultăților din lanțurile de aprovizionare și de întărire a dolarului american, valuta în care achiziționăm cele mai multe soluții. 

Din 2023, sunt convins că se vor cunoaște și mai bine roadele muncii depuse, prin rezultate în creștere în privința cifrei de afaceri și a profitului net. Contractele aflate în derulare sau în pregătire, alături de climatul general al pieței și de nivelul cererii de servicii pentru integratorii IT ne dau încredere că vom atinge rezultatele estimate pentru finalul acestui an", a declarat Dragoș Octavian Diaconu, fondator și director general al Arctic Stream.

Conducerea companiei va rămâne atentă la orice posibile disfuncționalități din lanțurile de aprovizionare, la criza semiconductorilor, precum și la evoluția climatului economic și a situațiilor geopolitice care ar putea avea un impact asupra business-ului său. În cazul în care vreunul dintre aceste aspecte va fi de natură să influențeze BVC-ul prezentat, Arctic Stream va reveni cu rectificări care vor fi comunicate tuturor părților interesate.  

Trimiteți un comentariu

0Comentarii

Comentariul va fi postat dupa aprobare

Trimiteți un comentariu (0)

#buttons=(Am înțeles!) #days=(30)

Acest website folosește cookie-uri pentru a optimiza experiența de navigare. Vezi
Ok, Go it!