scream VI

„Scream VI” a stabilit un record de deschidere a francizei cu un debut impresionant la box office.

Cea de-a șasea ediție a emblematicului serial slasher a ajuns în cinematografele din Europa și SUA vineri (10 martie) și, începând de duminică (12 martie) a încasat o sumă de 44,5 milioane de dolari (aproximativ 41,7 milioane de euro) numai în America de Nord.

Cel mai recent film din franciză a depășit cu ușurință recordul celei mai mari deschideri anterioare a seriei - „Scream 3” din 2000 a câștigat 34,7 milioane de dolari (aproximativ 32,5 milioane de euro) în timpul debutului său de box office în SUA.

Cel de-l cincilea film din serie – „Scream” din 2022 – a câștigat peste 100 de milioane de dolari (aproximativ 93,6 milioane de euro) în toată lumea la box office-ul internațional, iar „Scream VI” pare acum foarte probabil să urmeze exemplul.

Filmul de groază a depășit cu ușurință atât drama sportivă inspirată de Rocky „Creed III”, cât și filmul științifico-fantastic cu dinozauri „65”, care a avut încasări mult mai puține în același weekend de deschidere.

„Scream VI” îi urmărește pe protagoniștii Tara (Jenna Ortega) și Sam (Melissa Barrera) în New York City, în timp ce trăiesc alături de răufăcător al francizei Ghostface.

Courteney Cox, care a apărut în toate cele șase filme de la filmul original din 1996, a fost singurul membru al distribuției inițiale care a revenit după decizia fostului co-star Neve Campbell de a nu reveni.

Explicându-și motivele, Campbell a susținut că nu i s-a oferit atât de mult pe cât i-ar fi fost oferite unui bărbat pentru rolul ei principal în franciza de lungă durată, spunând: „Ca femeie, a trebuit să muncesc extrem de mult în cariera mea pentru a-mi stabili valoarea. , mai ales când vine vorba de Scream. Am simțit că oferta care mi-a fost prezentată nu echivalează cu valoarea pe care am adus-o francizei”.