memorie perfectă

În luna aprilie, la DIVA facem cunoștință cu un detectiv cu o memorie mai exactă decât a lui Sherlock Holmes și mai vastă ca a unui elefant, în serialul polițist „Memorie perfectă” („Unforgettable”, 2011-2016). Din 3 aprilie, de luni până vineri, de la ora 20:00, DIVA difuzează primul sezon.

După ce fostul ei iubit, Locotenentul Al Burns (Dylan Walsh), îi cere ajutorul, detectivul Carrie Wells (Poppy Montgomery) se alătură unei secții de poliție din New York, unde își folosește memoria fotografică și extrem de detaliată. 

Memoria ei este ca o bibliotecă plină de casete VHS, pe care le poate rula oricând pentru a rezolva diverse cazuri dificile. Noul ei loc de muncă o va ajuta să descopere singurul lucru pe care nu și-l poate aminti: ce s-a întâmplat în ziua în care i-a fost omorâtă sora.

Twist-ul reprezentat de boala protagonistei (hipertimezie sau memorie autobiografică superioară) este ceva real: această afecțiune îți permite să ai o memorie extraordinară și să îți aduci aminte extrem de detaliat tot ce ai văzut de-a lungul vieții. 

O persoană care are hipertimezie este capabilă să îți spună – dacă îi spui o dată din calendar, pe care a trăit-o – ce zi a săptămânii a fost, când a răsărit soarele, tot ce a făcut atunci și dacă la acea dată a avut loc vreun eveniment notabil. 

Pentru a respecta cu acuratețe caracteristicile acestei afecțiuni, serialul „Memorie perfectă” a apelat la o consultantă care suferă de aceeași boală: actrița Marilu Henner (cunoscută grație rolului din sitcomul „Taxi”).

Orice amator de seriale polițiste se va delecta garantat urmărind primul sezon al serialului „Memorie perfectă”, difuzat de DIVA începând cu data de 3 aprilie, de luni până vineri (de la ora 20:00)!