cartoonito

Postul de televiziune pentru copii Boomerang își va schimba numele în Cartoonito, conform unui promo difuzat deja de canal dar și al unui comunicat de presă al Warner Bros Discovery, compania mamă.

Cartoonito a fost lansat inițial ca un program tv în toamna anului 2022 pe canalul Boomerang, iar acum va înlocui complet postul de televiziune.

Boomerang va deveni Cartoonito începând cu 18 martie, în regiunea EMEA iar postul pentru copii va avea un repertoriu impresionant de producţii de divertisment modern pentru preşcolari, reprezentând cel mai mare angajament făcut de Warner Bros. Discovery către programele pentru copiii cu vârstele cuprinse între 2 şi 6 ani.

Dedicat poveştilor distractive, captivante şi relevante din punct de vedere cultural, Cartoonito sărbătoreşte preşcolarii în felul lor, unic şi fără filtru.

Reimaginarea unor francize legendare din palmaresul Warner Bros. Discovery, cu interpretări adecvate preşcolarilor, noi producţii originale precum "Batroţile" şi "Bugs Bunny:Constructorii" vor acompania seriale deja familiare, iubite de copiii din lumea întreagă - "Păienjenelul Lucas" şi "Thomas şi Prietenii săi".

Centrat pe creativitate, muncă în echipă şi incluziune, Cartoonito ţinteşte să sprijine personalitatea tuturor copiiilor, prin sărbătorirea unicităţii fiecăruia şi prin încurajarea acestora să interacţioneze cu ceilalţi pe baza empatiei, respectului şi a corectitudinii.

„Sunt foarte mândră că în anul în care sărbătorim 100 de ani de Warner Bros., ne arătăm dedicarea către audienţele cele mai tinere, prin lansarea programului de divertisment pentru preşcolari, Cartoonito, în EMEA. Prin Cartoonito, ne propunem celebrarea individualităţii şi a orginalităţii într-un singur şi sigur loc, în care copiii şi familiile lor pot râde şi învăţa alături de personaje îndrăgite. Suntem entuziasmaţi să prezentăm palmaresul variat de producţii originale şi să ne deschidem braţele către o nouă generaţie în lumea emblematică Warner Bros., cu adaptări moderne ale francizelor preferate pentru preşcolari, precum Batroţile şi Bugs Bunny: Constructorii", a spus Vanessa Brookman, Senior Vice President, Kids & Family EMEA pentru Warner Bros. Discovery. 

Serialele Cartoonito difuzate în prezent :

- „Thomas şi prietenii săi”- locomotiva numărul unu din insula Sodor;

- „Lamput” despre aventurile unei creaturi portocalii care îşi schimbă forma şi ale savanţilor care o studiază;

- „Baby Looney Tunes” personajele consacrate Looney Tunes, precum Bugs Bunny şi Tweety şi aventurile lor de când erau bebeluşi.

- „Batwheels” este un desen animat plasat în lumea universului DC. Personajele principale – Batmobil şi Batgirl, Robin - întruchipează nişte super-vehicule care salvează lumea la fel ca supereroii. Serialul arată Batmobilul, motocicleta lui Batgirl şi maşina lui Robin printre multe altele. Maşinile sunt de fapt copiii care învaţă cu entuziasm să fie supereroi făcând asta cu entuziasmul specific vârstei lor.

- „CoComelon" spune povestea unui băieţel numit JJ. Alături de fraţii şi de prietenii săi, de Mami, Tati, Tataie şi Mamaie, JJ ajunge să cunoască o lume plină de culoare cu ajutorul cântecelor simple. Preşcolarii pot fredona alături de JJ şi de restul personajelor. "CoComelon" încurajează învăţarea şi explorarea lumii prin joc, punând accent pe valorile familiei, o abordare pozitivă a vieţii şi obiceiuri alimentare sănătoase.

- „Păianjenelul Lucas" spune povestea păianjenului Lucas. Eroului de numai patru ani îi place să cânte tot felul de cântece, iar pasiunea lui este să descopere lumea. Este înzestrat cu un talent care îi permite să  ajungă în orice colţ al casei: sare foarte sus şi ţese pânze. Locuieşte într-o casă veche, victoriană, alături de Findley, o muscă cu inima mare, Avocado, un mic bulldog cu multă energie şi Bodhi, un cameleon leneş. 

Warner Bros Discovery mai deține și postul de televiziune pentru copii Cartoon Network.

<

Boomerang a fost lansat inițial ca un bloc de programe pe canalul Cartoon Network din SUA. În România, canalul Boomerang a fost lansat pe data de 7 noiembrie 2009. La început, desenele erau difuzate în limba engleză. Din data de 15 iunie 2010, Boomerang transmite unele seriale și în limba română. Din data de 12 octombrie 2011, toate serialele Boomerang sunt transmise în limba română, au fost introduse reclamele în limba română. 

Boomerang România este unul dintre cele mai populare canale de televiziune pentru copii. În luna ianuarie, conform datelor de audiență Boomerang s-a aflat pe locul 20 la nivel național în topul audiențelor pe medii pe întreaga zi, cu 32000 de mii de persoane, fiind al doilea cel mai urmărit canal pentru copii după Cartoon Network.