grilele digi tv

RCS-RDS (Digi România) a operat la începutul lunii aprilie modificări importante în grila de programe digitală. Operatorul de telecomunicații a introdus noi canale de televiziune disponibile pentru abonații săi dar a și eliminat unele posturi de televiziune.

Informațiile de mai jos se aplică pentru grila de programe a operatorului din Constanța dar se referă și la modificări la nivel național.

Ce modificări importante a adus RCS-RDS (Digi România) în această lună ?

Grila de programe are de acum mai multe canale în format HD.

- Acasă Gold HD

- Pro Cinema HD

- Kanal D2 HD

- România TV HD

sunt doar câteva nume importante de posturi tv care au apărut în grila de programe a operatorului. 

Au reapărut în grila operatorului de cablu posturile Profit News (înlocuit în trecut de Prima News) dar și postul Cinema Est (înlocuit în trecut cu Prima Comedy). Un post de televiziune nou, TeleMoldova+, a aparut însă în grila operatorului. Postul a obținut recent aprobarea de a deveni post național. Cel mai probabil, datorită obligațiilor legale acesta și-a făcut loc în grila operatorului.

RCS-RDS a eliminat în același timp posturi de televiziune din grila. În București, dar și în alte zone din țară operatorul a eliminat din grila Canal 33, Cinethronix, Global News, Exploris, Ida, Kapital TV, Rapsodia, Rock TV.

În grila pentru Constanța, postul de televiziune Cinethronix este în continuare disponibil. 

Noile posturi tv sunt disponibile printr-o scanare manuală a setărilor televizorului sau a set-top-boxului.

Digi-Online, dieferențe interesante pentru abonați

RCS-RDS (Digi Romania) are o aplicatie IPTV (dacă poate fi numită așa) denumită Digi Online, ce le oferă abonaților de servicii cablu tv acces la un număr de posturi tv online, cu ajutorul unei conexiuni la internet.

Digi-Online are câteva noutăți și diferențe față de grila TV digitală iar aplicația are în grilă online canale ce nu sunt disponibile pe cablu TV. Rock TV, IDA TV, Kapital TV , printre altele sunt inca disponibile online. 

Aplicația Digi Online este disponibila online prin intermediului portalului web, prin intermediul aplicațiilor de smartphone iOS și Android dar și ca aplicație smart tv (disponibilă de exemplu pentru Android TV)

Grila de programe DIGI TV - aprile 2023 Constanța