romina vtm netflix

Un nou mega hit de box Office a ajuns la 4 luni distanță de la lansarea în cinematografele din România pe platforma de streaming Netflix, poate singurul astfel de serviciu care oferă conținut românesc. Romina VTM a fost numit la începutul anului de către publicațiile de specialitate drept filmul românesc cu cele mai mari încasări din istorie.

Nu, chiar nu e o minciună. La Romina VTM s-au umplut sălile de cinema. Problema e că lumea a făcut comparații legate de succes cu Avatar: Calea Apei. Cineva, nu știm dacă din motive de marketing, a simțit nevoia să scrie cu pasiune despre cum a depășit această producție românească încasările părții a doua din Avatar. 

Și cu toate astea, tot nu a mințit cineva când a scris că filmul cu maneliști produs de Andrei Șelaru a bătut multe recorduri. Lansat în cinematografe pe 2 ianuarie, filmul din distribuția căruia fac parte Nicole Cherry, dar și maneliști precum Bogdan de la Ploiești și Tzancă Uraganu, se afla în luna ianuarie 2023 pe locul 11 la nivel mondial în categoria filmelor cu cele mai mari încasări până la momentul respectiv, conform IMDb/BoxOfficeMojo.

Reușita filmului românesc arată că nu ai nevoie de actori ca să faci acum un film despre care scriu toate site-urile.


Distribuția filmului include cântăreți precum Nicole Cherry, Rareș Mareș, Bogdan de la Ploiești, Tzancă Uraganu dar și alte prezențe precum Matei Dima, Costel Biju și Costi Max, Cosmina Păsărin, YNY Sebi.

Toate numele înșirate mai sus au arătat că e destul de dificil să intri în pielea unui actor iar dialogurile și interpretarea i-au lăsat pe spectatorii care au mers să vadă filmul la cinema sau pe cei care au văzut producția pe Netflix cu un gust amar. Personal, producția de pe platformă a lăsat senzația că este dublată. Actorii au părut mai mult teleghidați, naturalețea a lipsit cu desăvârșire. De fapt, singurele momente naturale din film sunt cele în care cântăreții fac playback pe scenă și sunt puși să cânte.

Și ca să te dezmorțești puțin sau să nu adormi regizorul producției te mai lasă să asculți niște manele ritmate.

În goana lor după bani produătorii au "alergat" și scenariul iar partea în care trebuia să aflăm de ce Romina e viața mea ... lipsește. Ca și la producția anterioară a lui Selly nu am reușit să înțeleg povestea filmului în sine ci am văzut o succesiune de scenete care putea alcătui o serie de clipulețe de pe Youtube.

Selly a reunoscut cu sinceritate că producția are zero șanse la export și că pe el l-a interesat marketingul ci nu calitatea filmului. 

Deci, pornind de la premisa producătorului nu poți să ai pretenții de la un film fără actori.

Despre ce este vorba în film

Romina (Nicole Cherry), înfiptă și isteață cum e ea, încearcă să salveze terasa tatălui ei din Costinești. Ca să reușească, e nevoită să își confrunte toate fricile. În peripeția ei, ajunge să se îndrăgostească de Valentin (Rareș Mariș), un turist venit în vacanță la Costinești, cu planuri de a cânta la chitară pe pietonală pentru a câștiga un ban cinstit. Romina îl ajută pe Valentin să devină artist în toată regula, și, fără să își dea seama, Valentin ajunge să semene cam mult cu Gino (Bogdan DLP).

Între Romina și Gino pare că a fost ceva la un moment dat, și asta îl face pe Valentin să devină gelos. Cei 3 sunt acompaniați de o gașcă foarte colorată, formată din Narcisa (Cesima Nechifor), Dana (Ana-Maria Guran), Mihai (Costi Max), Pamela (Cristina Pucean), Sebi (Yny Sebi), Bobby (Costel Biju) și Tzancă Uraganu. Va reuși Romina să salveze terasa tatălui ei și dacă da, la ce cost?

Cine a umplut sălile de cinema, totuși ?

Într-o declarație anterioară premierei în cinematografe, Selly (Andrei Șelaru) spune că e sigur de succesul producției pentru că "le știe acum cu filmele". Și a avut dreptate ! Distribuția filmului include cântăreți cu mulți fani și urmăritori pe internet. În marea majoritate tineri sau fani ai manelelor, acesștia nu au fost dificil de convins să se ducă la film. Poliția din Ploiești, de exemplu, a fost nevoită să intervină la mall-ul din nordul Ploieștiului pentru a potoli spiritele, după ce mai mulți spectatori au început să se certe din cauza locurilor în sala de cinema unde era proiectat filmul „Romina, VTM”, relatează Observatorul Prahovean. În alte filmări au apărut spectatori care dansau pe manelel de pe coloana sonoră iar pe rețelele de socializare au apărut și imagini și cu mizeria lăsată în urmă de spectatori după vizionarea filmului, Bogdan de la Ploiești, unul dintre protagoniștii filmului, fiind surprins în timp ce mătura popcornul de pe jos.

Dacă multe vedete de la noi au declarat că  nu au reușit să reziste să se uite la film, producția Netflix vă permite să adormiți liniștit și să reluați, dacă mai doriți, vizionarea fără să ai griji că ai dat banii degeaba.