Synology a anunțat lansarea DSM 7.2, cea mai nouă variantă a sistemului sîi de operare. Acesta aduce o serie de îmbunătățiri inovatoare concepute să răspundă provocărilor IT, inclusiv stocare și backup imediat, criptare full-volum, îmbunătățiri de performanță, controale mai stricte ale accesului și capabilități de planificare a stocării.

"Noi cei de la Synology avem angajamentul să ne îmbunătățim continuu și să inovăm, pentru a ne asigura că organizațiile au instrumentele de care au nevoie pentru a-și gestiona datele cu încredere și ușurință", a declarat Shamrock Ko, Product Manager la Synology.

Stocare și backup permanent

Stocarea și backup-ul permanent fără licență își face loc în DSM 7.2, cu folderele partajate WriteOnce și Instantanee imuabile. Folosindu-se de tehnologia WORM (Write Once Read Many), aceste caracteristici permit companiilor să își protejeze datele împotriva atacurilor rău intenționate, a modificărilor și a ștergerilor accidentale, prin crearea unei copii inalterabile a datelor lor. Această capabilitate este crucială pentru industrii precum cea a sănătății, a finanțelor și a guvernului, care trebuie să respecte politici stricte de păstrare a datelor.

Criptare rapidă a volumului complet

Criptarea întregului volum criptează datele în repaus, inclusiv folder-ele partajate, LUN-urile și datele din pachete. Această caracteristică asigură confidențialitatea și securitatea datelor în cazul unei breșe de securitate sau al unui furt, deoarece datele stocate în interiorul acestora sunt făcute ilizibile fără cheia de decriptare. În plus, KMIP este acceptat pentru a simplifica și centraliza gestionarea cheilor.

Criptarea întregului volum oferă o creștere de până la 48% a performanței de scriere în comparație cu aplicarea metodei de criptare a dosarelor partajate la toate datele eligibile stocate pe un volum. Între cele două moduri, utilizatorii au acum opțiuni eficiente pentru a proteja date specifice sau sisteme întregi de fișiere împotriva accesului neautorizat.

Performanță și eficiență sporite

DSM 7.2 adaugă suport pentru volumele de stocare SSD M.2 NVMe pe mai multe sisteme, permițând o utilizare mai flexibilă a slot-urilor M.2 NVMe încorporate. Deduplicarea SSD înregistrează îmbunătățiri prin implementarea eliminării inline a blocurilor zero, oferind timpi de deduplicare cu până la 25% mai rapizi prin reducerea cantității de date care trebuie stocate.

Între timp, implementarea copiilor de rezervă ale întregului sistem în Hyper Backup oferă o opțiune de backup bare-metal către cloud, dispozitive USB și alte destinații. Utilizând tehnologia de stocare la nivel de bloc, copiile de rezervă inițiale ale sistemului complet sunt de două ori mai rapide.

Controale de acces mai sigure și mai convenabile

Autentificarea multifactorială adaptivă își face loc în sistemele Synology, oferind o abordare perfectă a securității prin evaluarea diverșilor factori contextuali, cum ar fi dispozitivul, locația, ora din zi și comportamentul utilizatorului, pentru a determina dacă este necesară o verificare suplimentară.

Măsurile de securitate sunt îmbunătățite și mai mult prin implementarea blocării automate pentru conexiunile prin SMB și QuickConnect. Auto Block oferă protecție împotriva atacurilor Brute Force prin blocarea adreselor IP care au înregistrat încercări repetate de conectare eșuate. QuickConnect poate interzice la nivel global adresele IP, consolidând securitatea generală împotriva amenințărilor potențiale.

Un management mai bun

Active Insight include acum previziuni privind capacitatea de stocare. Această nouă funcție ajută administratorii IT și MSP să anticipeze viitoarele nevoi de stocare, oferind informații despre utilizarea actuală a spațiului de stocare și previzionând viitoarele cerințe de capacitate.

În plus, notificările sistemului DSM înregistrează îmbunătățiri cu setări de notificare mai flexibile și suport adăugat pentru notificările Microsoft Teams și LINE.

Îmbunătățiri la nivelul întregului ecosistem

DSM 7.2 include mai multe îmbunătățiri majore ale aplicațiilor și serviciilor, printre care:

  • Hybrid Share: Blocarea globală a fișierelor
  • Container Manager (fostul Docker): Docker Compose
  • Server SSO: Suport pentru protocoalele OIDC și SAML
  • Client SSO: Suport pentru protocoale SAML și CAS

Disponibilitate

Synology DSM 7.2 este acum disponibil pentru toți clienții din întreaga lume.