Marți, 30 mai, de la ora 21:00, TLC aduce în premieră un documentar mult așteptat în întreaga lume – Selma Blair: Lupta pentru viață. Filmul o urmărește pe celebra actriță, aducând imagini din viața ei pe parcursul unui întreg an, după ce a fost diagnosticată cu scleroză multiplă, o boală autoimună care nu are leac.

Documentarul prezintă o femeie care se luptă cu boala ei, în timp ce se confruntă cu provocări precum miturile adânc înrădăcinate despre frumusețe, teama colectivă în jurul dizabilității și a mortalității, precum și lupta pentru acceptarea de sine și căutarea liniștii interioare. 

Completat cu spiritul și umorul care o caracterizează, filmul o urmărește pe Selma Blair în timp ce acceptă un diagnostic greu care îi schimbă viața și începe o călătorie de tranziție monumentală.

Selma este o forță: actriță, mamă și susținătoare a persoanelor cu dizabilități. Lupta ei curajoasă împotriva sclerozei multiple și deschiderea de a-și împărtăși povestea ei profund personală prin lacrimi și râsete o transformă într-o lecție de viață despre perseverență extraordinară. 

"Sunt mai mult decât încântată și mândră că acesta este "debutul" meu cinematografic și pentru că am crezut în puterea faptul că o poveste bine spusă ne poate ne conecta pe toți. Eu sunt subiectul acestui film, dar speranța mea este ca toată lumea să se regăsească în el și să găsească o putere și o bucurie pe care poate nu știau că le au", spune Selma Blair.

"Conexiunea mea cu Selma a fost instantanee. Încă de la primul nostru FaceTime am înțeles imediat cine este ea - dezarmantă, fermecătoare, crudă, reală și adevărată", spune Rachel Fleit, care a regizat documentarul. "Încă de la început am vrut să spun această poveste despre un mod diferit. Sunt onorată că Selma a avut încredere în mine pentru a-i spune povestea."

Documentarul va fi difuzat la TLC pe 30 mai, de la ora 21:00 și este disponibil și pe HBO Max. TLC este disponibil și poate fi căutat în grilele TV ale distribuitorilor de cablu.

Selma Blair: Lupta pentru viață a fost regizat de Rachel Fleit. Mickey Liddell și Pete Shilaimon, de la LD Entertainment, au produs filmul împreună cu Troy Nankin. Cass Bird este producător executiv.