Șeful industriei UE, Thierry Breton, se va întâlni luna viitoare cu CEO-ul OpenAI, Sam Altman, la San Francisco, pentru a discuta despre modul în care compania va implementa regulile globale ale blocului privind inteligența artificială (IA), au declarat marți oficialii UE.

Breton va discuta, de asemenea, un pact AI cu Altman, cu scopul de a determina OpenAI să se alăture unui grup de companii europene și non-europene pentru a aplica regulile AI înainte de aplicarea lor în 2026, au spus oficialii UE, cerând să nu fie numiți.

Altman l-a supărat săptămâna trecută pe Breton după ce a amenințat că va părăsi Europa dacă va deveni prea greu să se conformeze viitoarelor legi ale blocului AI.

Ca răspuns, Breton, care a conceput noile reguli, a spus că acestea nu pot fi negociate.

"Breton va discuta aspectele practice ale implementării Legii AI. Va fi o sesiune de lucru, cu o discuție aprofundată asupra setului de date", a spus unul dintre oficialii UE.

Săptămâna trecută, după ce s-a întâlnit cu CEO-ul Alphabet, Sundar Pichai, Breton a declarat că gigantul tehnologic din SUA și Comisia Europeană vor discuta un pact voluntar AI pentru a ajuta companiile să anticipeze implementarea legislației AI.